Bursa’da ‘kan vermeye engel yok’ dediler

04.12.2018
A+
A-

Türkiye Beyazay Derneği Bursa Şubesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yurdun tüm illerinde olduğu gibi Bursa’da da farklı bir etkinliğe imza attı.

Kızılay ve Türkiye Beyazay Derneği Bursa Şubesi, işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte Fomara Meydanı’nda Kızılay’ın kurduğu kan toplama aracına gelen vatandaşlar kan verdiler.

Türkiye Beyazay Derneği Bursa Şube Başkanı Füsun Koyunlular, bugünün engelli vatandaşlarımız için kutlama günü değil, farkındalık yaratma günü olduğunu söyledi. ”Bugünü kutlamıyoruz farkındalık yaratıyoruz’’ şeklinde konuşan Başkan Koyunlular, ‘’Bizler de Türkiye Beyazay Derneği Bursa Şubesi ülke çapında 80 şubemizle birlikte  farkındalık yaratıyoruz. Bugün, ‘kan vermeye engel yok’ adı altında bir kampanya başlattık. Kampanyamızın amacı sağlık durumunda engel olmayan engelli vatandaşlarımızın da kan verebilir olduğunu tüm halkımıza kanıtlamak. Bununla beraber kan vermek hepimizin görevi. Kızılay’ın desteği ile vatandaşlarımızdan kan toplanmaktayız. Bu bir günlük kampanyamıza vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyorlar” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.