Bursa’da Demokratlar’dan hafta sonu mesaisi

29.07.2018
A+
A-

Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın yoğun bir mesai ile 61 etkinliğe katıldığı hafta sonunda, “Kentsel Dönüşüm ve İmar Barışı” hakkında yaşanan belirsizlik ilçe başkanlığının gündemine oturdu.

DP Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan ve ekibinin, ilçenin 9 ana bölge için uygulanmasını istediği projeler hakkında yakın bir zamanda Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi ile görüşme yapmak için harekete geçtikleri öğrenildi.

İl Başkanı Kaplan; “TBMM ve Belediye Meclisleri son oturumlarını yaparak tatile girdiler. Seçim öncesi Kentsel Dönüşüm ve İmar Barışı hakkında, iktidar partisi AKP ve onu oluşturan Hükümet tarafından vatandaşlara bir takım sözler verildi. Ancak son çıkan Torba Yasada olmak üzere verilen sözler de dahil olmak üzere bu konularda tek bir adım atılabilmiş değil. Gördüğümüz, belediyelerin seçim atmosferine girdiği için yarım bırakmak istemedikleri yatırımları birer ikişer bitirmek istemesi. Hayat bir şekilde devam ediyor. Belediyelerin yatırım için kaynakları yok” dedi.

Belediyelerin kaynak yaratmak için İmar Barışı gibi ucu açık bir icat çıkardıklarını anlatan Kaplan, ”Vatandaş daire başına 3 bin ila 8 bin lira arasında ödeme yaparak binasını kayıt altına alacak, ama tamamen kaçaklıktan kurtaramayacak! Verecekleri kayıt belgesi ile şimdiye kadar alamadıysa elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetleri alacak, buna da ekstra her daire için bin 300 lira verecek! O bölge şansına Kentsel Dönüşüme girdi ise daire başına belediyeden 80 bin lira rayiç bedeli sayılırken, yeni yapılan daire kendisine 400 bin liradan satılacak! Kanun çıkarken yaşanacak açmazları dilimiz döndüğünce anlatmıştık. Kayıt belgesine ortalama 5 bin lira harcayarak, evinin değerini sadece 35 bin lira belediyenin gözünde artırabiliyor. Bu ekonomik verilerle vatandaşların işi çözülemiyor. Tekrar düzenleme yapılmalıdır. Kentsel dönüşümde ise üzerindeki ölü toprağı hala tüm iyi niyetli uygulamalara rağmen kalkmamıştır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.