HDP’den Bahçeli’ye Öcalan desteği

HDP’den Bahçeli’ye Öcalan desteği
13.05.2019
A+
A-

HDP Grup Başkanvekili Oluç, Meclis’te yaptığı basın toplantısında MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Öcalan çıkışına destek verdi.

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bebek katili Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesine ilişkin açıklamada bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Öcalan avukatlarıyla görüşmeli” açıklamalarına destek veren Oluç, diğer partilere de seslendi.

“MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli bile avukat görüşünün yapılabilmesi konusundaki fikrini beyan etti” diyen HDP Grup Başkanvekili’nin açıklamaları şöyle:

“Bir an evvel her hükümlünün sahip olduğu hakları, İmralı’da bulunan hükümlüler için de kullanılabilir hale getirin. CHP ve İYİ Parti’ye sormak istiyoruz; Öcalan avukatlarıyla ve ailesiyle görüşebilmeli, hukuk uygulanmalı cümlesini kurmak sizin açınızdan bu kadar zor mu? MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli bile avukat görüşünün yapılabilmesi konusundaki fikrini beyan etti. Siz muhalefet partisisiniz, iktidarın keyfi ve hukuk dışı uygulamalarına itiraz etmeyecekseniz, neye itiraz edeceksiniz?”

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.