Bursa Sağlık-Sen ve Kamu-Sen’den Memur-Sen’e tepki

Bursa Sağlık-Sen ve Kamu-Sen’den Memur-Sen’e tepki
25.08.2021
A+
A-

Selam tüm okuyuculara, selam olsun insanlara faydalı olarak alın terleriyle ekmeğini kazanan, alnı gibi yüreği de temiz tüm erdemli insanlara…

Bugün Uludağ Üniversite Hastanesi’nde; ”sağlık çalışanlarına uygulanan baskılar ve güncel sorunlarımızla ilgili meydanlardayız” sloganıyla sağlık çalışanları, tepkilerini büyük bir çoğunlukla dile getirdiler.

Uludağ Tıp Fakültesi sağlık çalışanları; yönetim tarafından kendi sendikalarına uygulanan bazı uygulamalarla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamaya, Türk Sağlık Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bulut, Türk Sağlık-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Sabit Karabayır, 2 Nolu Şube Başkanı Bilal Atik ve Kamu-Sen şube başkanları da açıklamaya katıldı.

Türk Sağlık Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse yaptığı konuşmada, yaşanan baskılar nedeni ile yöneticiler ile görüşmek için geldiğini söylerken; meselenin bir çok detaylarına değindiği için yorum yapmadan, olduğu gibi buraya yansıtmak istedim…

Ne dersiniz? Acaba haksızlar mı? Yoksa…

“Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Çalışma Arkadaşlarım;

Hepinizin bildiği gibi hükümet ile Memur-Sen toplu sözleşmede anlaştılar. Yüzde 21 zam talebine ilave olarak 600 TL seyyanen zam isteyen Memur-Sen, her ne hikmetse yüzde 12’ye tamam diyerek imzayı attı. Muğlak ifadelerle 3600 meselesi ile sözleşmelilere kadro ise geçiştirildi. Türkiye Kamu-Sen olarak böyle bir anlaşmaya onay vermemiz mümkün değildir. Nitekim Genel Başkanımız Önder Kahveci de, ‘memurun memnun olmadığı hiçbir şeye evet demeyiz’ diyerek tavrımızı net biçimde ortaya koymuştur. Yüzde 3,5 tarihi kazanım diye anlatanların bu seneki yüzde 12’yi de allayıp pullamalarına kamu çalışanları şaşırmasın. Memurun maaşına enflasyon düşünüldüğünde sıfır zam gelmiş olacaktır. Yani Memur-Sen yine tiyatrosuyla çalışanı sıfır zamma mahkum etmiştir. Türkiye Kamu-Sen olarak kamu çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi konusunda elimizden geleni yapacağımızdan herkes emin olsun. Çalışandan aldığımız gücü, çalışanlar için yürüttüğümüz hak mücadelesinde sonuna kadar hiç çekinmeden kullanacağımızı herkes iyi bilsin.

Bugün burada da çalışma arkadaşlarımızın uğradığı haksızlıklar, yapılan yanlışlar, çalışanların sorunlarını çözmek için yeni sorunlar çıkarma ile ilgili yapılan bir takım işlere tepki olarak bir araya geldik.

Zira bazı meseleler bardağı taşırmış, sabır taşını çatlatmıştır. En son olarak acil serviste görevli 10 arkadaşımız kendilerine uygulanan mobbing başta olmak üzere rahatsız edici ve çalışma barışını bozan  uygulamalar nedeniyle hastane idaresine dilekçe ile başvurmuşlar ve çözüm istemişlerdir. Şikayetleri dikkate alınarak ilgili kişinin görev yeri değiştirilmiştir. Fakat daha sonra enteresan bir olay yaşanmış ve dilekçe ile başvuran 10 arkadaşımızın da görev yeri değiştirilmiştir. Geri adım atmaları istenerek mobinggin binbir çeşidi uygulanmaya başlanmış, alaycı tavırlar ile çirkinleşen idareciler olmuştur. Çalışma arkadaşlarımız yıpratılmışlar, tükenmişlik sendromuna mahkum edilmişlerdir.

Burada merak ettiğimiz ‘çalışanlar haklı değilse malum kişinin görev yerini niye değiştirdiniz, Haklılar ise niye görev yerlerini değiştirdiniz’ sorularına idarenin verecek cevabının ne olduğudur. Kendini idareci zanneden bazı zevatlar yoksa, ‘Burası kamu kurumu değil, Kel Ali’nin bağıdır. Biz de burada istediğimiz gibi at koştururuz’ mu demektedirler.

Acil servise yıllarını vermiş deneyimli çalışanları oradan almakla sağlık hizmetlerine verdikleri zararı bile görmezden gelip, vatandaşın da sağlığı ile oynayanlar bunun vebalini nasıl verecekler.

Ne yazık ki bir takım idareciler bunları yaparken karar verici makamların da olanları sadece izlemeleri bir başka sorundur. Burası kamu kurumudur. Kimsede devletin üstünde değildir. Ülkede kanun vardır, mevzuat uygulanmaktadır.

Yapılanlara sessiz kalmayacağımız gibi kimsenin yanına bırakmayacağımızı, tüm hukuki platformlarda çalışanların hakkını arayacağımızı, yaşanan mağduriyeti kamuda en yetkili yerlere kadar ileteceğimize herkes emin olsun.

Çalışanların bir çok önemli gündemi ve sorunu varken kendi egosunu tatmin etmek ve diğer sorunların üstünü örtmek adına ben yaptım olacak diyenler  şunu iyi bilsin; bizler Türk Sağlık Sen teşkilatı olarak çalışanların mağdur edilmesine asla izin vermedik vermeyeceğiz de. Tüm gücümüzle gerekeni yapacağımızdan herkes emin olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.