Bursa Medıcabil Hastanesi personeline alzheimer sunumu

Bursa Medıcabil Hastanesi personeline alzheimer sunumu
31.05.2018
A+
A-

Dünyada sağlık hizmetlerinin gelişimini sürekli olarak izleyip, uluslararası kabul görmüş standartları ve yöntem ile uygulamaları Bursalıların hizmetine sunan Özel Medicabil Hastanesi doktorlarından Uzm. Dr. Ömür Tatlıkazan Alzheimer sunumunu gerçekleştirdi.

Özel Medicabil Hastanesi personeli katılımı ile gerçekleşen konferans Medicabil Hastanesi konferans salonunda düzenlendi.

Uzm. Dr. Ömür Tatlıkazan, “Alzheimer yaşlılıkla beraber ortaya çıkan ve başta unutkanlık olmak üzere çeşitli zihinsel ve davranışsal bozukluklara yol açan bir beyin hastalığıdır. Hastalığın seyri kişiden kişiye farklılıklar gösterir. Bu farklılıklar yaş, ailede benzer hastalığın varlığı, kişilik özellikleri, damarsal hastalıklar, kalp hastalığı ve diyabet gibi hastalıkların varlığı, sosyal yaşam aktivitelerinin durumu gibi faktörler hastalığın her bireyde farklı şekilde seyretmesine sebep olur. Ancak hastalığın seyrinde hemen her olguda benzer bulgular var olduğundan hastalığın hangi aşamada olduğuna bu bulgulardan yola çıkarak karar verilebilir” ifadelerini kullandı.

Hastalığın aşamaları ile ilgili bilgiler aktaran Uzm. Dr. Ömür Tatlıkazan, “Birinci aşamada hastaya teşhis koymak zordur, ikinci aşamada hastanın bilişsel yeteneğinde zayıflama başlar. Orta aşama diye adlandırılan üçüncü aşamada bazı hastalara teşhis konabilir. Dördüncü aşama hastalığın erken dönemi sayılmaktadır. Ayrıca doktorun yapabileceği mülakat ile rahatlıkla teşhis konulabilir. Beşinci aşamada ise kişide düşünce ve hafızasındaki boşluklar daha da netleşmiştir. Hastalığın altıncı aşamasında görünen belirgin özellikler ise hastalar geceleri uyku uyuyamaz, gün içerisinde sinirli olurlar. Kişi davranışlarında büyük değişim olur. Tuvalet ihtiyacını tek başına gideremez ve idrar kaçırma sorunu yaşarlar. Son aşamada ise  bilişsel yetenek çok azalır. Halüsinasyon ve hezeyanları sıkça görür” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.