‘BİR GÜNEŞ SÖNDÜ!’

‘BİR GÜNEŞ SÖNDÜ!’
09.11.2022
A+
A-

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yılı.

O, ebedi istirahatgahında yatarken, Türk Milletinin kalbinde yaşıyor. O’nu anlatmaya kelimeler yetmez elbette ki.

Fikirlerinin ışığında yolumuzu aydınlattığımız ulu önderin, ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet her şeye rağmen hala dimdik ayakta ve bizlerin asli görevi onu korumak.

”Şayet bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun.”

Tarih sayfalarına adını kahraman olarak yazdıran Atatürk, karanlık ülkenin üzerine doğan bir güneştir. Bir imparatorluğun küllerinden güçlü bir devlet yaratan eşsiz lider, devlet adamı, büyük bir komutandır. Bugün demokrasi adına sahip olduğumuz pek çok hak ve özgürlüğümüzü O’na borçluyuz. Bu sebeple, gelecekte ülkenin yönetimini devralacak, geleceğimizi yönlendirecek olan Türk gençlerinin ilk hedefi; O’nun yolundan yürümek, Cumhuriyete, demokrasiye, ilke ve inkılâplarına sahip çıkmak olmalıdır.

”Gerçek kurtuluş ancak cehaletin ortadan kaldırılmasıyla olur. Cehalet kaldırılmadıkça toplum yerinde kalıyor demektir; yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor demektir.”

”Bu günün Türkleri, yüzyıllar önce Avrupa’yı titreten canlı millet durumuna erişmiştir. Ve bu akşam O büyük ölünün başında bekleyen Türkiye, güçlü ve dipdiri Türkiye’dir.” Pierre Dominique.

”Denilebilir ki onsuz, İslam âlemi yolunu bulabilmek için elli daha bekleyecekti.” Berthe Georges Gaulis

”Savaşta Türkiye’yi kurtaran, savaştan sonra da Türk Milletini yeniden dirilten Atatürk’ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa için de büyük kayıptır. Her sınıf halkın O’nun ardından döktükleri gözyaşları bu büyük kahraman ve modern Türkiye’nin Ata’sına değer bir görünümden başka bir şey değildir.” Winston Churchill-İngiltere Başbakanı (1938)

Yaşamı boyunca ülkesine hizmet etmiş olan eşsiz devlet adamı, dünyanın saygı duyduğu tek lider, ”Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesi ile tüm dünya devletlerinin de takdirini kazanmıştır.

1920’li yıllar itibariyle sağlamış olduğu, gelişim ve değişimler; milletin hem birbiriyle kucaklaşmasına, hem de çağdaşlaşmasına katkıda bulunmuştur.

Süregelen zaman içinde unutturulmaya çalışılsa da, sizin! adınız tarihin tozlu raflarında bile yer alamayacakken, biz Kemalist devrimciler attığımız her bir adımda O’nu yaşatmaya devam edeceğiz.

Bize emanet ettiğin Cumhuriyeti, siyasal, toplumsal, hukuk, ekonomi,  eğitim ve kültür alanında yapmış olduğun devrimlerini ve seni asla unutmayacağız, unutturmayacağız! Aziz ruhun şad olsun ATA’m.

  

Dik durun. Adil olun, sabırlı olun.

Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle…

Atatürk’le kalın,

Cumhuriyetle kalın,

Hoşça kalın.” Levent Kırca

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.