Bir cumhuriyet kadınından DSP’lilere çağrı…

Bir cumhuriyet kadınından DSP’lilere çağrı…
08.04.2023
A+
A-

Genel Başkan Önder Aksakal’ın, yıkımın eşiğine getirdikleri ülkemizi 14 Mayıs’taki seçimden sonra da bölüp parçalayacak olan Cumhur İttifakının yanında yer alması, tam bir skandaldır.

Demokratik Sol Parti, Bülent Ecevit’in kurduğu partidir.

Siyasi yelpazenin solundadır, demokrattır, cumhuriyetin kurucu değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine, Türkiye’nin devlet geleneğine sıkı sıkıya bağlı partidir.

Bülent Ecevit, Türkiye Cumhuriyeti devletinin Atatürk’ten ve İnönü’den sonra gelen üçüncü adamıdır.

Türkiye’de sendikal özgürlüğün önünü açan, çalışma hayatını emeği ile geçinenlerin lehine düzenleyen bakandır, başbakandır.

Kuzey Kıbrıs Türk topraklarının fatihidir. Kıbrıs Türk toplumunun yakın tarihimizdeki kurtarıcısıdır.

Nasıl ki Cumhuriyet Halk Partisi ile cumhuriyet, Atatürk’ün eseri ise Demokratik Sol Parti ile cumhuriyetin demokrasi ile taçlandırılması da Bülent Ecevit’in eseridir.

Önder Aksakal’ın, bu büyük mirası bir milletvekilliği ile takas etmesi asla kabul edilemez.

Genel Başkanın bu tercihi Türk demokrasisine, Ecevit’in manevi şahsiyetine ve Demokratik Sol Partinin kurumsal kimliğine ihanettir.

Milletimize karşı zerrece sorumluluk taşıyan tüm Demokratik Sol Partililerin, memleketimizin hayrına bir tutum takınmaları zorunluluk arz etmektedir.

Ülkemizi federasyonlara bölerek şeriata sürüklemek isteyen cumhur ittifakına karşı, ülkemizin bölünmez bütünlüğünden, demokrasiden yana olan millet ittifakı ile birlikte yol alacağınızı ortak bir bildirge ile kamuoyuna duyurmanız, tarihi bir sorumluluktur.

Bu sorumluluğu hiç vakit kaybetmeden yerine getireceğinize olan inancımla, ülkemin tüm demokratik solcularını en içten duygularımla selamlıyorum.

  • Esma Gümüş / 8 Nisan 2023 – Bursa
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.