BALKANTÜRKSİAD’dan Bulgaristan Bursa Konsolosluğu’na ziyaret

26.09.2018
A+
A-

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) yeni göreve gelen Bulgaristan Bursa Konsolosu Veselin Bozhilov’u makamında ziyaret etti.

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan ve Yönetim Kurulu üyelerinin gerçekleştirdiği ziyarette Bulgaristan Bursa Ticari Ataşesi Aleksandar Aleksandrov da hazır bulundu.

Ziyarette BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, “Bursa’da tek resmi konsolosluğun Bulgaristan Konsolosluğu olması, Bulgaristan ve Bursa ilişkilerinin ne kadar güçlü ve önemli olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Balkan coğrafyası ve Türkiye arasındaki ticari ilişkileri güçlendirme amacı taşıdıklarını aktaran Tunakan, “ Ticaret ne kadar hızlı gelişirse kültürel ve sosyal ilişkiler de o kadar hızlı ilerliyor. Bulgaristan’da bulunan iş adamları ile sürekli temas halindeyiz. Kasım ayında Bursa’da Bulgaristan’ın kayak turizminde en önemli şehri olan Bansko’yu tanıtım amaçlı “Bansko Günleri” düzenleyeceğiz. Aynı zamanda Türkiye – Bulgaristan Ekonomik Forumu’nun 2019’da Bursa’da yapılması için çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Bulgaristan Bursa Konsolosu Veselin Bozhilov, “ BALKANTÜRKSİAD Ailesi olarak Balkanlar ve Türkiye arasında bir köprü konumundasınız. Bulgaristan’da iş adamları ile bir araya gelmiş, birçok projenin temelini atmış durumdasınız. Siz bu görevi üstlenmişken, biz resmi temsilcilere düşen görev de bu ilişkileri kolaylaştırmak için her konuda elimizden geleni yapmak olacaktır” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bulgaristan Bursa Konsolosu Veselin Bozhilov’a hediye takdiminde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.