Avrupa Birliği’ne veda ederken…

Avrupa Birliği’ne veda ederken…
07.01.2021
A+
A-

Görülen o ki, AB’ye veda edeceğiz. İstenen bu kararı AB’nin alması. Sanırım bu seçeneği zorluyoruz. Görünen öyle olacağı. Bazıları ‘AB bizden vazgeçemez’ diyor. 93 Harbi öncesi de Avrupa’daki değişimi algılayamadık, ‘Avrupa arkamızda olur’ diye Rus Çarlığına ve Avusturya-Macaristan’a kafa tuttuk. Tersane Konferansı sırasında gümbür gümbür top atarak Meşrutiyet’i ilan ettik, tarihi yanılgı sonrası Rus Ordusu Yeşilköy’e kadar geldi. Balkanlar ve Kıbrıs gitti.

Bu yola çıkarken bazı şeyleri hatırlatmak istiyorum:

  • On ay önce Suriye’de hava bombardımanı sonrası 36 askerimiz şehit oldu, sizce kim yaptı.
  • En fazla dış ticaret açığını hangi ülkelere veriyoruz? Sizin yerinize cevaplayayım; Çin, Rusya ve ABD
  • Hangi ülke Uygurları yok ediyor? (Çin) Kim Uygurlara sahip çıkıyor (AB)
  • Hangi toplulukla ticaretimiz eşit? (AB)
  • Ülkemizdeki yabancı yatırımların yaklaşık %70’i hangi ülkeye ait? (AB)
  • Hangi toplulukta 5 milyon Türk yaşıyor? (AB)

Altına imza attığımız kurallara uymama kavgası yapıyoruz, farkında mısınız? Hukuk olmazsa bırakın yabancı yatırımı, yerli yatırımcı bulamazsınız. Osmanlı’da bu kadar vakıf niye kuruldu acaba? Servet güvencesi olmadığı için servetler vakıf yoluyla varislere aktarıldı.

Mahkemelerimiz bugünkü durumu sürdürdükçe, kayırmacılık hüküm sürdükçe vasıfsız vasıflı fark etmeden bir kişi dört göreve atılırsa, vatandaş parasını altın ve döviz olarak tutar, bankaya da yatırmaz. Daha da fakirleşiriz, yokluk başlar.

Oslo ve Dolmabahçe görüşmeleri, Habur ne çabuk unutuldu. Silahlı kuvvetlerin açılım sürecinde teröristlerle mücadelesi valilerin verilmeyen izinlerine kalmıştı.

Daha kısa bir süre önce Apo’nun mektubu televizyonlarda okundu, kardeşi Osman’la TRT röportaj yaptı…

Parti kapatmayı kim zorlaştırdı. O kadar abuk bir değişiklik yaptılar ki eskiden iki yıl içinde genel kurul yapmayan partiler kapatılırdı. Şimdi o da yok. İsmi olan ama cismi olmayan elli partimiz var.

Bu ülkede “Reişçi” diye İslam düşmanı, Golan’ı ve Kudüs’ü İsrail’e veren, Batı Şeria’nın İsrail tarafından yutulmasına destek veren, Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan eden Trump’ın eteğine sarılanlar, göz yaşı dökenleri gördükçe midem bulanıyor. Üstelik Trump, Reise, “Ülke ekonomisini bozarım” diyen adam, “Akıllı ol” diyen adam.  Kuzey Suriye’deki PKK’nın etkin olduğu yapıya destek veren adam. Say say bitmez.

Trump, 15 Ocak 2016’da göreve başladı. ’15 Temmuz 2016’da darbeye kalkışan FETÖ ve destekçilerini kim koruyor, kim ülkemize teslim etmiyor’ diye sormayacağım.

AB ile yapmamız gereken Gümrük Birliğini güncellememizdi, gerekirse bunun için anlaşmayı askıya almaktı ama yapamadık.

Tek adam, tek parti, tek basın, tek ses rejimleri Kuzey Kore dışında kalmadı.

Önümüzde iki örnek var.

Dünyadaki yeri diplerde olan aile ve tek parti yönetimindeki Kuzey Kore, diğer yanda ise demokrasi ile idare edilen ve dünyanın önde gelen sanayi ülkesi olan Güney Kore…

Tercih sizin…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.