Ankara gergin!

Ankara gergin!
27.05.2021
A+
A-

Günlerdir siyaset, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sedat Peker – Süleyman Soylu ile alakalı açıklamasını bekliyordu. Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya AK Parti Grup toplantısında sahip çıktı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolarda hedef aldığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya beklediği destek ilk MHP liderinden gelmiş, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrilmişti.

AK Parti TBMM Grubunda konuşan Genel Başkan Erdoğan, “İçişleri Bakanı Soylu’yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkemizde sağlanan huzur ve güven ikliminden duyulan rahatsızlık var. Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Hedefin İçişleri Bakanımız değil, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası gayretleri olduğunu anlamak için kullanılan araçlara ve onları kullananların siluetlerine bakmak yeterlidir. Ülkemizde yıllarca bakanlık, başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapmış, partimizin genel başkanlığını yürütmüş Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedefe alınması, asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Şimdiye kadar nasıl şahsımız, partimiz ve çalışma arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik hiçbir saldırıya eyvallah etmediysek, bu tezgâhı da bozacağız” açıklamasında bulunarak Yıldırım ve Soylu’ya sahip çıktı.

Şimdi gözler Sedat Peker’in yeni yayınlayacağı videoya çevrildi diyebiliriz, çünkü Peker videolarında Cumhurbaşkanı için ağabey ifadesini kullanmıştı.

Sedat Peker akşam saatlerinde twitter hesabından, “Daha önce de söylemiştim. Havlamasını bilmeyen it, eve kurt çağırır diye. Hiçbir zaman suçlanmadığım bir olayı böyle gündem yaparsanız öyle bir şey yaparım ki, ben de Defne hanımın evinde kimin kalp krizi geçirdiğini anlatmaya başlarım. Şansınızı zorlamayın!” paylaşımında bulundu.

Twitter, akşam saatlerinde Peker’in paylaşımıyla hareketlenirken, yurtdışı ve sahte hesaplardan Cumhurbaşkanına yönelik çirkin saldırılarda bulunulurken FETÖ yanlısı hesaplardan da destek geldiği gözlendi.

Erdoğan’ın İYİ Parti lideri Meral Akşener’le ilgili olarak, “Terörle, çetelerle, suç örgütleriyle mücadelede elde edilen bu başarılar birilerini rahatsız etmiştir. Gelin hanım (Akşener) Netanyahu’nun yanına koyuyor, bunun ardından da Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki, gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli’ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler” açıklaması İYİ Partilileri çileden çıkardı. TBMM Genel Kurulunda İYİ Partili milletvekilleri Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerde bulundular.

Ankara’nın bir başka gündemi Gelecek Partisi Genel Başkanı eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TBMM kapısı önünde açıklama yapacağını duyurması üzerine güvenlik güçlerinin barikatıyla karşılaşması oldu. TBMM kapısı önünde barikat kuran polis, 10 kişinin açıklama yapmasına izin vereceklerini aksi halde müdahale edeceğini söyleyince kısa süreli gerginlik yaşanırken Davutoğlu açıklamasını TBMM kapısı önünde değil, hemen yan tarafta bulunan merdivenlerde yaptı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu TBMM Grup toplantısında, “Türkiye’nin İçişleri Bakanı açıklama yapıyor devletin televizyonunda. Siyasetçiyi keklemişler mafya ağzı bu. Ben ne yapayım kim keklemişse hesabını ondan sorsun. Ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun diyor. Yani bir siyasetçiyi ayda 10 bin dolarla keklemişler diyor. İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan İçişleri Bakanı diyor. Bilgim var diyor. İyi dedik araştıralım. Buna da hayır dediler. Araştırmayın dediler. TBMM Başkanı’na dilekçe verdik. Meclis Başkanlığı’nın Türkiye’nin itibarını koruma görevi vardır. Meclis’te reddedildi, kimin oylarıyla, AKP ve MHP milletvekilleri. Sizi de mi birileri kekliyor acaba?” açıklamasında bulundu ama AK Parti’den sert cevaplar gelmekte gecikmedi.

Sedat Peker’in yayınladığı videoların Ankara’yı gerdiği, liderlerin kullandığı kelimelerden belli olurken kulislerde ise oyun içinde oyunların olduğu ve yakın zamanda siyaset dengelerinde sürpriz gelişmeler olacağı hararetle konuşuluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.