AK Parti’den erken yerel seçim açıklaması!

11.08.2018
A+
A-

AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, yerel seçimlerin zamanında yapılacağını söyledi.

AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, “31 Mart 2019’da yapacağımız, altını çizerek söylüyorum bana ‘yerel seçimler erkene alınacak mı?’ diye soruluyor. Hayır, yerel seçimler zamanında olacak” dedi.

Kızılcahamam’daki Çam Otel’de AKP tarafından “2023’e giden yolda 24 Haziran seçimleri değerlendirme, 2019 yerel seçimlerine hazırlık” isminde toplantı düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan Sorgun, haziran seçimlerini değerlendireceklerini belirterek, toplantıda 81 ilin Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanlarının bulunduğunu söyledi.

Sorgun, yerel seçimlerin erkene alınmayacağını vurgulayarak, “Bunun yanında da 31 Mart 2019’da yapacağımız, altını çizerek söylüyorum çünkü her gittiğim yerde bana seçim işleri başkanı olmam dolayısıyla ‘yerel seçimler erkene alınacak mı?’ diye soruluyor. Hayır, yerel seçimler zamanında olacak. 31 Mart 2019 mahalli seçimlerinin de hazırlıklarını gözden geçireceğiz, hazırlıklarına başlayacağız, onun üzerine değerlendirmelerde bulunacağız.” diye konuştu.

Milletin, haziran seçimlerinde asrın seçimini yaptığını belirten Sorgun, “Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Recep Tayyip Erdoğan’ı yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı yaptık. Hepinize teşekkür ediyorum. Seçim işleri ve SKM başkanlarına, il ve ilçe teşkilatlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza, milletimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Sorgun, salonda bulunan parti teşkilatına, “Hayırlı hizmetlerde rol almaya bakın ama siz siz olun sakın rol çalmayın” çağrısında bulundu.

“SİYASETTE SÜREKLİ PEDAL ÇEVİRMENİZ LAZIM”

Toplantıda geçmiş seçimlerin değerlendirmesini yapacaklarını yineleyen Sorgun, sözlerine şöyle devam etti:”SKM başkanları, başkan yardımcıları bazı sunumlar yapacak. Burada bizlerin konuşmasından daha çok sizleri dinleyeceğiz. Sahadaki karşılaştığımız problemleri ve çözümlerini birlikte bulacağız. Biz, başkaları gibi vatandaşa, milletimize asla suç bulmayız. ‘Bize neden oy vermediler, biz niye oy alamadık?’ deriz. Oy vermediği için vatandaşı suçlamayız. Onun için de milletimiz bizi 2002’den bu tarafa hep iktidar yapıyor. Herkesin bulunduğu noktada ‘ben ne yapabilirim?’ sorumluluğunu üstlenmesi bizim için temel prensiptir. Yerel seçimlere şu anda yaklaşık 7,5 aydan fazla var. Siyaset, bisiklete binmek gibidir, durursanız düşersiniz, sürekli pedal çevirmemiz gerekiyor. Biz seçimden seçime ışıkları yanan, sahneye çıkan, kapıları açılan bir parti değiliz. Tabela partisi, seçimden seçime halka giden bir parti hiç değiliz.”

Sorgun, bu tarz toplantıları ara ara yapacaklarını bildirerek, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonrası teşekkür ziyaretlerine gitmeye başladığına da değindi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.