AK Parti Bursa’da Gürkan dönemi başladı

AK Parti Bursa’da Gürkan dönemi başladı
02.02.2021
A+
A-

AK Parti Bursa 7. Olağan Kongresi geçtiğimiz pazartesi günü TOFAŞ Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti, tek adaylı kongrede Davut Gürkan asaleten il başkanı seçildi.

AK Parti MYK’da alınan kararla görevinden ayrılan il başkanı Ayhan Salman’ın yerine atanan Davut Gürkan, olağan il kongresinde görevine asaleten delegenin oylarıyla seçilmiş oldu.

Kongreye başta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın da telekonferansla Eski Başbakan Binali Yıldırım, Eski Tarım Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, AK Parti Bursa milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi teşkilatları ve STK temsilcileri katıldılar.

AK Parti Bursa kongresi kalabalık bir ortamda yapılırken korona ile mücadelenin yapıldığı günlerde ne yazık ki gerekli tedbirlerin alınmadığını kongre salonuna girerken şahit olduk. Salonda ses düzeni iyi değildi, konuşmacıların neler söylediği fazla anlaşılmadı.

Kongrede AK Parti Osmangazi ilçe teşkilatının gençlerinin tezahüratları kafaları karıştırdı diyebilirim. Çünkü gerçekten konuşmacıları desteklediler mi, yoksa bu tezahüratlar protesto muydu anlaşılamadı.

AK Parti İl Başkanlığına seçilen Davut Gürkan kongredeki konuşmasında, “Milletimizin isteği bizim isteğimiz, milletimizin hayali, bizim hayalimiz, milletimizin yolu, bizim yolumuzdur. Yeni ve güçlü Türkiye hayali için gecesini gündüz kılmış, böyle eşsiz teşkilat ile çalışacak olmanın gururunu yaşıyorum. Bizim manifestomuz icraatlarımızdır. Bizler, ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ düsturunun öğrencileriyiz. Şükürler olsun ki, dünden bugüne ülkemizi her alanda büyüttük ve güçlendirdik. Buna şehrimiz şahit. 2023, 2053 ve 2071’e giden süreçte de aynı iradeyi ortaya koymak için yollardayız. Önümüzdeki yol uzun ve ince, engellerle dolu olacaktır. Aydınlık geleceğimize gölge düşürmek isteyenler her zaman karşımızda olacaktır. Bizler biliyoruz ki birliğimizi ve beraberliğimizi tek yol kabul ederek, halkımızla birlikte bu engelleri aşacağız. Bütün kalbimle inanıyorum ki, eksik gördüğümüz ne varsa doğrudan ve güzelden yana değiştirmek için hep birlikte çalışacağız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, “Salgın sürecinde bile olsa Türkiye’nin dört bir yanından gelen birlik ve beraberlik coşkusu göğsümüzü kabartıyor. Göreve başladığım ilk günden itibaren attığımız her adımı istişare ederek gerçekleştiriyoruz. Gece gündüz demeden hazırladığımız projeleri vatandaşımıza kapı kapı dolaşarak anlattık. AK belediyeciliği herkese göstermiş olduk. Bursa için canla başla çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın hayallerini gerçekleştirmek adına sorumluluğumuzu biliyoruz. Ekibimizle taşın altına elimizi değil gövdemizi koyuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kongrede söz alanlar AK Parti icraatlarını anlatırken Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telekonferansla katıldığı ortak yayında özetle, “AK Parti 19 yıldır olduğu gibi bugün de umudun ve cesaretin remzidir. AK Parti, milletimizin maziden atiye kurduğu köprünün kilit taşıdır. AK Parti geleneğin olduğu kadar, geleceğinde partisidir. Bizim yol arkadaşlığımız pazara kadar değil mezara kadardır. Bizden tesadüflerin, çıkarların ve hesapların bir araya getirdiği değil, ortak hayallerin, ortak hedeflerin, ortak ideallerin buluşturduğu insanlarız. Bizler birlik olmadan dirlik olamayacağına inanan aynı davaya aynı sevdaya gönül vermiş bir kadroyuz. Bizler toplu vuran yürekleri sindirecek hiçbir gücün olmadığını, bunu özellikle bilen böyle bir mücadeleye yaklaşan bir hareketiz. Çünkü biz şuna inandık bir olacağız, ‘iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız’ dedik ve bu yola böyle çıktık” diye konuştu.

Kongre sonucunda Davut Gürkan başkanlığında, ADNAN KURTULUŞ, ALİ SAİT ADİLOĞLU, ASUMAN AKÇAY SAKALLI, BİLAL TUTUŞ, BÜNYAMİN SAVAŞ ALBAYRAK, CEMİLE YİĞİT, DERGÂH MANSUR ALKAN, DİLEK YAMAKOĞLU, EBRU AHU, ENGİN KÖKÇIKARAN, EROL ORUÇ, FATMA ŞAHİN, FERHAT EROL, FEYZA ŞÜKRAN HAKYEMEZ, FUAT ALPASLAN, GÖKHAN YILDIZ, GÜLTEN DOĞRUL, HASAN DURMAYAZ, İRFAN AKKAYA, İZZET ŞENOCAK, KAMİL BAYRAMİÇ,  KEMAL ERMİŞ, KEVSER ÖZTÜRK, MUSTAFA KEMAL BİLGİN, MEHMET EMİN KASAPOĞLU, MEHMET FATİH ÖZKUL,  MEHMET REFİK SELİK, MUSTAFA KAYMAZ, MUSTAFA YAVUZ, MUSTAFA YILDIRIM, NURETTİN ARİF KURTULMUŞLAR, NURETTİN ÖZBAĞKIRAN, OĞUZ BABACAN, ORHAN AYGÜN, OSMAN DOĞRUYOL, OSMAN ÖZTÜRK, OSMAN ŞAHİN, SALİH BAHADIR, SERVET KAYAR,  SETENAY ASYAT YÜKSEL OLGUNER, SİNAN KAHRAMAN, SÜHEYLA BÜLBÜL,  SÜLEYMAN SON, ŞAHİN BİBA, ŞAKİR EMİN, UFUK AY, ÜMMÜHAN FİDAN,  ZEHRA ALTINÖZ ve ZEYNET HÖÇÜK il yönetimine seçilen isimler oldular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.