5. yılında 15 Temmuz

5. yılında 15 Temmuz
15.07.2021
A+
A-

Hain darbe kalkışmasının beşinci seneyi devriyesinde 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü iktidar tarafından film ve belgesellerle anlatılırken, yurt dışında kaçak yaşayan FETÖ’cüler de tam tersi yayınlarla iktidarın iddialarını çürütmeye çalışıyorlar.

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Gününde halk birlik içinde fakat yazarçizer ve siyaset ahalisi iktidardan farklı söylemlerle hain darbe kalkışmasını tartışıyor, iddialar ve şüpheler havada adeta uçuşuyor.

Türkiye içinden Odatv4.com haber sitesi, 14 Temmuz 2021 tarihinde 8,34 dakikalık “15 Temmuz Darbe Girişimine Yalanlarıyla Damga Vuran 10 İsim | 15 Temmuz’un 10 Yalanı” başlıklı bir video yayımladı ve tartışmanın fitilini ateşlemiş oldu.

Odatv4.com’dan Arşiv Odası editörü Pınar Saraçoğlu’nun sunumuyla yayımlanan videoda 15 Temmuz sonrasında yandaş medyada kahraman ilan edilenlerin aslında kahraman olmadığı anlatılıyor.

Sedat Peker’in kayıt dışı paylaşımlarında adı geçen Ahmet Onay’ın gazi olacak kadar yara almadığı Cumhurbaşkanının başını öpmesinden sonra, “fotoğraf çekebildin mi ağabey?” demesinin görüntüleri. Lokman Ertük’ün Ankara’da darbecilerle mücadele ettiği ifadelerinden sonra aslında 15 Temmuz gecesi Antalya’da olduğunu darbeyi araştıran komisyona itiraf ettiğinin ortaya çıkmasından sonra yine de gazi ilan edildiği bu gerçeğe rağmen adına belgeseller yapıldığı duyuruldu.

Zafer Onaran, 15 Temmuz akşamında beş tankı durduğu haberleri ile tanınmıştı, Ankara Ağır Ceza Mahkemesine verdiği ifadesinde kalkışma akşamı beş tankı durduğunu ve çenesinin kırıldığını anlatmıştı. Devlet, Onaran’ın hastane masrafını ödemiş, ayrıca hesabına para yatırmış, eşi ise gazilik için kaymakamlığa müracaat etmişti. Fakat yakın akrabası Beytullah Koca, gazetelerden haberi okuyunca karakola giderek Zafer Onaran ile 16 Temmuz’da kavga ettiklerini ve çenesini kırdığını itiraf etmişti. Sonra ne oldu? Zafer Onaran gazilik talebini geri aldı, kendisine verilen paraları geri ödedi. Böyle tam on başlık var Pınar Saraçoğlu’nun videosunda.

Yurt dışından yayın yapan FETÖ’cü gazeteciler ise, “ORKOZ – 15 TEMMUZ BELGESELİ” başlıklı video ile AK Parti iktidarını hedef alarak bir nevi mağdur ve masum olduklarını anlatmaya çalışmışlar. Dikkat çeken detay ise videoda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yer verilmiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşlarından 15 Temmuz akşamı oğlu ile birlikte şehit edilen Erol Olçok’un eşi Nihal Olçok’un açıklamaları ise bu sefer oldukça sertti. Nihal Olçok, ”15 Temmuz davası henüz bitmiş değil, bir yalan ve davalar açılmaya başlandı, mağdurlar iktidar tarafından kullanıldı” açıklamalarında bulundu.

Muhalif kesimde 15 Temmuz ciddi olarak youtube kanallarında tartışılırken iktidar kanadında Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi’nin hazırladığı, “15 Temmuz 2016 Türk milleti için bir milattı. Destan yazan Türk milleti, dünyaya bir kez daha haykırmıştı; Türkiye geçilmez.” ifadelerinin kullanıldığı video yayımlandı. Türkiye’nin darbe girişiminin ardından hızla toparlanarak savunma sanayisinden ulaşıma, enerjiden yerli ve milli markalara kadar her alandaki projelerle yeniden atağa kalktığı belirtildi.

Siyaset, 15 Temmuz konusunda halkın kahramanlığını ön plana çıkarırken arka plandaki yöneticilerin hedefinde iktidar sert sözlerle eleştirildi.

15 Temmuz’un beşinci yılında tartışmalar önümüzdeki günlerde daha da artacak gibi duruyor ve mahkeme ifadeleri ile tutanaklar servis ediliyor, hem de yurt dışına.

Şimdilik bilgi kirliliği had safhada…

Lakin gerçek; 15 Temmuz akşamı hainler çok sayıda vatandaşımızı şehit ettiler.

15 Temmuz ile alakalı sorulacak çok soru ve alınması gereken çok cevap var. Bazen konulara muhatap olanların yüz ifadelerine bakınca endişeleniyorum, umarım kara bir riyakârlık içinde değilizdir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.