4 üniversiteden uzaktan eğitim kararı

4 üniversiteden uzaktan eğitim kararı
08.09.2020
A+
A-

4 üniversite daha uzaktan eğitim karı aldı.

Munzur Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi bir açıklama yaparak güz yarıyılını uzaktan eğitimle yürüteceğini bildirdi.

Munzur Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi (uygulama içeren ve lisans üstü programları hariç), Yalova Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi , Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yayınladığı normalleşme rehberi ve tavsiyeleri doğrultusunda aldıkları kararlar çerçevesinde eğitim ve öğretim döneminin ilk yarısını uzaktan eğitimle yürütecek.

Konuyla ilgili olarak Tunceli Munzur Üniversitesinde 5 Ekim’de başlayacak 2020-2021 akademik yılı eğitim öğretim faaliyetlerinin güz döneminde geçerli olmak üzere uzaktan eğitim yoluyla devam edeceği bildirildi. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı ilgili kurumların açıkladığı her türlü tedbirin alındığı belirtildi.

Munzur Üniversitesi Senatosunun yeni eğitim öğretim yılı için toplantı yaptığı ve bazı ek kararlar aldığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Sağlık Bakanlığının yaptığı uyarılar, Bilim Kurulunun aldığı tavsiye kararları ve Yükseköğretim Kurulunun salgına dair hazırladığı raporların yanı sıra üniversitemiz senato kararı sonucunda, Covid-19 küresel salgını ile mücadele kapsamında 5 Ekim’de başlayacak 2020-2021 akademik yılı eğitim-öğretim faaliyetlerinin güz döneminde geçerli olmak üzere uzaktan eğitim yolu ile devam etmesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mühendislik Fakültesine bağlı tüm bölümlerde, Sağlık Bilimleri Fakültesine bağlı hemşirelik ve ebelik bölümlerinde uygulamalı derslerin ilk 10 haftasının uzaktan eğitim yoluyla, son 4 haftasının ise yüz yüze eğitim yoluyla yapılması kararlaştırılmıştır.”

Bursa Uludağ Üniversitesi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Senatosu, koronavirüs tedbirleri kapsamında güz yarı yılında uygulama içeren programlar ile lisans üstü programlarda ‘karma eğitim (hibrit)’, diğer programlarda ise ‘uzaktan eğitim’ yöntemlerin uygulanacağını kararlaştırdı.

Senato 7 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği toplantı ile güz yarı yılında gerçekleştireceği eğitim uygulaması hakkında nihai kararını aldı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz yaptığı açıklama ile Üniversite Senatosu’nun 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı öğretim süreçlerine ilişkin kararlarını yayımladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.