13 şehidimizin katili; Kamuran Ataman (Sorej)

13 şehidimizin katili; Kamuran Ataman (Sorej)
17.02.2021
A+
A-

Mevzubahis vatansa, askerse, polisse, Türk vatandaşı ise gerisi teferruattır. Sağcısı solcusuyla hâkim bir anlayışa sahiptik fakat şimdi tereddütler ortaya çıkmaya başladı.

Millet olarak ordumuza hiçbir zaman toz kondurmayız. Mağlubiyeti veya başarısızlığı asla kabul etmeyiz. Fakat ilk defa bir askeri operasyon sonucunda devletin zirvesi, “Başaramadık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de AK Parti il kongresinde Pençe Kartal-2 Operasyonu ile alakalı olarak açık ve netti, “Gel gör ki başaramadık” dedi.

Pençe Kartal-2 Askeri Operasyonunda PKK tarafından zorla alıkonulan 13 insanımızın haince şehit edilmesinin tartışmaları devam ediyor, bu gidişle bitecek gibi değil.

TBMM genel kurulunda operasyonla ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bilgiler verdi. Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın anlattıklarını değerlendirirsek; bu operasyon askeri bir harekât, yani rehine kurtarma operasyonu değil. Çünkü Bakan TBMM’deki konuşmasında, GARA bölgesini beş aydır takip ettiklerini ve bir hareketliliğin olduğunu söyledi.

Bakan Akar’ın konuşmasının tamamını dinleyince bölgeye sadece hava harekâtı değil, kara harekâtının da olması gerektiğini ve helikopterlerle özel kuvvet personelini belirlenen bölgeye indirdiklerini söylerken konuşmasının sadece sonunda bir mağarada 13 rehinemizin naaşlarıyla karşılaştıklarını söyledi.

Peki, harekât başlamadan önce o bölgede 13 rehinemizin olduğu bilinmiyor muydu?

Baştan hava harekâtı yapıldığına göre muhtemelen bilinmiyordu. Çünkü rehinelerimizin şehit edildiği mağara krokisi operasyondan sonra çizilerek kamuoyuyla paylaşıldı. Yok, eğer baştan biliniyorsa o zaman hava harekâtı neden yapıldı?

Yine Bakan Akar konuşmasında, mağaralara yönelik keşfin hava harekâtından sonra yapıldığını söyledi.

Bakan Akar, özel kuvvet unsurlarının bölgeye intikal etmesiyle teröristlere ‘teslim ol’ çağrısı yapıldığını ve Cuma günü akşam saatlerine doğru PKK teröristleri Selban Korkmaz Kor ve Osman Acar’ın teslim olduğunu belirtti.

Selban Korkmaz Kor itirafında; mağarada yedi PKK militanının olduğunu, alıkonulan 12 Türk ile biri yabancı olmak üzere toplamda 13 kişinin bulunduğunu ve rehinelerin mağara sorumlusu turuncu listede aranan Sorej kod isimli Kamuran Ataman isimli PKK’lı terörist tarafından hava hücum harekâtının başlangıcında Cuma günü 05,45 civarında başlarına kurşun sıkılarak şehit edildiğini söyledi.

Bir gün sonra ele geçen PKK’lı terörist Merkaz Botan kod Doğan Geçgel ise itirafında GARA bölge sorumlusunun Cuma Biliki ile yapılan toplantıda, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genel Kurmay Başkanı’nın 8 Ocak 2021 Bağdat ve Erbil ziyaretlerinden sonra Derik, Sincar veya GARA’da TSK’nın operasyon yapacağını bildiklerini ifade ettiğini söyledi.

Bakan Akar, Sorej kod adlı terörist Kamuran Ataman’ın 2019 yılında örgüt tarafından sözde cezaevi sorumlusu olarak GARA bölgesine gönderildiğini söyledi.

Peki, GARA bölgesinde örgütün cezaevi mi vardı?

Bu soruya cevap vermedi, sadece terörist Kamuran Ataman’ın YPG ve PKK ilişkisini söyledi.

GARA bölgesinde PKK’nın cezaevi varsa nerede? Yoksa şehitlerimizin naaşlarının bulunduğu mağara, cezaevi olarak mı kullanılıyordu?

Bakan Akar mağara krokisini göstererek, “Mağara operasyonları çok daha zor, bilmediğiniz bir alan, bilmediğiniz bir şekil” dedi. Yani şehitlerimizin bulunduğu mağara daha önceden tespiti yapılan bir yer değil.

Son günlerde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, özellikle emekli Tuğgeneral Serdar Atasoy davasıyla devletin zirvesinde hedefte olan bir yöneticiydi. Akar, Pençe Kartal-2 Operasyonu ile bir kez daha gündemde… Muhalefet; başarısızlığın muhatabının siyasi irade olduğunu söylüyor ve başta Akar, sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tutuyor.

Kim sorumlu olursa olsun, ateş düştüğü yeri yaktı ve yürekler yandı.

Yağan kar, yürekleri soğutur mu bilinmez ama bu işi başaramadık.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.