Züferbey Camii’ne Bursa Büyükşehir makyajı

09.08.2018
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında çevresi silbaştan yenilenen Mustafakemalpaşa’daki Züferbey Camii, vatandaşların kullanımına sunuldu.

Bursa şehir merkezinde olduğu gibi 17 ilçede de ‘virane halde bulunan’ tarihi ve kültürel miras eserlerini, ibadethaneleri ayağa kaldıran Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa’da bir caminin daha çevresini düzenleyerek vatandaşların istifadesine sundu. İlçe merkezindeki Atatürk Anıtı ve Hükümet Meydanı’nın karşısında yer alan Züferbey Camii, kapsamlı yenilemeye tabi tutuldu. Merkez camisinde şadırvan, yürüyüş yolları ve oturma birimleriyle birlikte toplam 2 bin 120 metrekarelik açık alan sıfırdan ele alındı. Yapılan çalışma sonucunda Züferbey Camii, yeni görüntüsüne kavuştu.  

Büyükşehir Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, Bursa kent merkezinde olduğu gibi ilçelerde de tarihi ve kültürel miras çalışmalarının, cami düzenlemelerinin tüm hızıyla sürdüğü ifade edildi. Açıklamada, ecdat yadigarı eserlerin yanı sıra yakın tarih yapılarının da daha işlevsel hale getirildiği belirtilerek, benzer faaliyetlerin kesintiye uğramadan süreceği kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.