Zafer Partisi Bursa Teşkilatından afiş tepkisi

Zafer Partisi Bursa Teşkilatından afiş tepkisi
23.11.2023
A+
A-

Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Cihat Gazi, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çıkarma yaptığı Mustafakemalpaşa’da, belediye tarafından asılan 24 Kasım Öğretmenler Günü afişine tepki gösterdi.

İl Başkanı Cihat Gazi, ”Bursa’mızın adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alan güzide ilçesi Mustafakemalpaşa’da yaşanan aymazlık hepimizi derinden yaralamıştır. Afiş, şehit öğretmenlerimize ve Atamıza saygısızlıktır.” dedi.

İl Başkanı Cihat Gazi, yaptığı açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafında asılan afişlerde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin arkasında Badi Ekrem, Kül Yutmaz gibi komedi figürlerine, Amerikan fantastik film karakterlerine ve çizgi film karakterlerine yer verilerek, açıkça öğretmelerimize ve Atamıza büyük bir saygısızlık yapıldığını söyledi.

Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Cihat Gazi,  yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Bu afişi hazırlayanların, 1926 yılında bursa öğretmen okulundan mezun olan ve görev yaptığı menemen de katledilen şehit Kubilay dan öğretmen babası Hasan Alten’i örnek alarak öğretmen olan ve görev yeri Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde PKK’lı teröristlerce 1993 yılında babasıyla birlikte şehit edilen Neşe Öğretmen’den ,daha birkaç sene evvel Batman’da  karne dağıttıktan sonra evine gittiği sırada şehit edilen Aybüke Yalçın’dan ve dahi ülkemiz tarihinde görevleri başında şehit edilen 200 e yakın öğretmenden…

Tüm bu kıymetli vatan evlatlarından bihaber olmak…

Bizler Zafer Partisi olarak bunu anlamakta güçlük çekiyoruz.

O afişe konulacak fotoğraflar Amerikan film karakterlerinin değil , şehit Kubilay’ın, şehit Neşe Alten’un, şehit Aybüke öğretmenin fotoğraflarıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmış, çağdaş ve ilerici bir devletin kurucusu olmuştur. Onun anısını yaşatmak ve ona olan saygımızı ifade etmek, samimiyet ve ciddiyet gerektirir. Ancak maalesef, bu pankartın seçimi, Atatürk’ün mirasına olan sorumluluğun ne kadar hafife alındığını bizlere göstermektedir.

Kısa bir süre önce yine Mustafakemalpaşa ilçesinde öğrenciler öğretmenlerinden bağımsız olarak bir araya gelip andımızı okumuşlardı. Genel Başkanımız Sayın Ümit Özdağ ise bu vatansever gençlerin videosunu sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

Bu günlerde ise aynı okulun öğretmenlerinin bu konu ile ilgili sorguya çekildiği duyumları alıyoruz.

Bizler öz vatanımızda esir olduk da bizim mi haberimiz yok! Türk’e Türklüğe ve Atatürk’e yapılan bu saldırılara daha ne kadar tahammül etmemiz gerekiyor!

Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı olarak, bu afişin tasarlanması ve uygulamaya konulması aşamasındaki yetkililerin bir an önce incelenmesi ve gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ediyoruz.

Konunun takipçisi olacağımızı tüm Bursalı hemşerilerimizin bilmesini istiyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.