Vekil Özen: Türkiye Kosova’dır, Kosova Türkiye’dir

Vekil Özen: Türkiye Kosova’dır, Kosova Türkiye’dir
19.02.2019
A+
A-

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve TBMM Bosna – Hersek Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen, Kosova’nın bağımsızlığının 11. yıldönümü için düzenlenen geceye katıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Kosova Dostluk Grubu Başkanı Zafer Işık, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı Oktay Yılmaz, RUMELİFED Başkanı Adem Serbest ile birlikte çok sayıda Rumeli ve Balkan sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve Bursalıların katıldığı gecede konuşan Vekil Özen, “Türkiye ve Kosova halkı tarih ve kaderin birbirine ebediyen bağladığı iki halktır. İki halkta ebediyen var olacak ve bu kardeşliğimiz sürmeye devam edecektir” dedi.

“Türkiye Kosova’ya her zaman sahip çıkmıştır”

Türkiye’nin, Kosova devletine ve halkına her zaman sahip çıktığını hatırlatan Vekil Özen, “Türkiye, Kosova halkının onuru ve bağımsızlığı için ne gerekiyorsa yapmıştır ve bağımsızlığını ilan ettiğinde de ilk tanıyan ülke olmuştur. Yaşanan bu acılardan sonra geldiğimiz bu noktada ise Kosova 116 ülkenin tanıdığı ve her geçen gün gelişen bir ülke haline gelmiştir” diye konuştu.

“Türkiye, Balkanlarda barışın ve huzurun teminatıdır ve olmaya devam edecektir” diyen Vekil Özen sözlerine şöyle devam etti; “AK Parti döneminde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatlarıyla tüm Rumeli’ye ciddi hizmetlerde bulunduk. TİKA, Diyanet Vakfı ve AK Parti Belediyeleriyle, Osmanlı’nın mührü konumundaki tarihi eserlerimizin restorasyonunda ciddi çalışmalar ortaya koyduk. Bizler hepimiz ortak bir medeniyetin, kültürün birbirine akraba, kardeş olduğu yapının insanlarıyız. Unutmayın ki, Türkiye Kosova’dır, Kosova Türkiye’dir.”

“Bursa Rumeli’nin Türkiye’deki temsilcisidir”

Bursa’nın Rumeli’nin Türkiye’deki temsilcisi olduğunu vurgulayan Milletvekili Refik Özen, “Bursa, Kosova, Makedonya, Bosna Hersek başta olmak üzere, Bulgaristan ve Yunanistan’dan göç etmek zorunda kalıp, yolları burada kesişen halkların şehridir. Ve Bursa’nın esnaflıkta, sanayide kalkınmışlığının temeli de Rumeli insanının çalışkanlığı ve zanaatkarlığında yatmaktadır” dedi.

Konuşmaların sonunda, Kosova’nın bağımsızlığının 11. yılını kutlamak için pasta kesildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.