UCİM, çocuk istismarı ve ihmallerine karşı mücadele veriyor

UCİM, çocuk istismarı ve ihmallerine karşı mücadele veriyor
09.02.2019
A+
A-

UCİM-Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği, çocukları her türlü istismar ve ihmalden korumak için düzenlediği çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturuyor.

Temmuz 2017’da Saadet Özkan ve Yücel Ceylan’ın girişimleriyle kurulan ve çocuklar için yola çıkan UCİM, Nisan 2018’de de Bursa’daki yapılanmasını tamamlayarak çalışmalarına başlayan bağımsız bir dernek. Bugün Bursa’da 650’den fazla, Türkiye genelinde ise 20 bini aşkın üyesi ile her geçen gün büyüyerek yoluna devam ediyor.

UCİM Başkanı Saadet Özkan, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) olarak, çocuklarımıza, ailelerimize ve çocuklarla birebir ilişkide olan tüm bireylere farkındalık oluşturarak; çocukları her türlü istismar ile ihmalden korumak ve bu tür olaylar yaşanmadan önüne geçmek için eğitimler düzenlediklerini söyledi.

HUKUKİ VE PSİKOLOJİK DESTEK

İstismara uğrayan çocuklara ulaşıp ücretsiz psikolojik ve hukuki destek verdiklerini ifade eden Başkanı Özkan, ‘’UCİM Bursa olarak bugüne kadar ikisi çocuklara mahremiyet eğitimi olmak üzere beş kez istismarın psikolojik ve hukuki boyutları konularında UCIM’e gönüllü destek veren psikolog ve avukatlarımız tarafından eğitimler düzenledik. UCİM’i tanıtmak ve bu şekilde çocuk istismarıyla mücadele edilebileceği farkındalığını sağlamak amacıyla özellikle çocuklarla ilgili her etkinlik ve platformda yer almaya çalıştık. Maalesef şehrimizde yaşanan bir istismar olayında çocuğumuzun ve ailemizin yanında yer aldık. Hukuki destek ve psikolojik destek verdik. Mahkeme sürecinde bizzat bulunup kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştık’’ diye konuştu.

KADIN ŞEVKATİ VE DUYARLILIĞI

UCİM Başkanı Saadet Özkan, kötülükle mücadelede en önemli unsurun kötülüğün yerine güzellikler koymak olduğu inancında olduklarını belirterek şunları söyledi:

‘’Bizler UCİM ailesi olarak daha çok sanatın, edebiyatın, barışın konuşulacağı yarınlar hayaliyle tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız sırasında da bizimle aynı hayali paylaşan iyi insanlarla bir arada olmak umudumuzu ve gücümüzü artırıyor.

Kadın şefkati ve duyarlılığının dünyayı daha yaşanılır bir hale getireceğine inanıyoruz. Çocuklar adına daha güzel yarınlara her geçen gün umudumuzu büyütüyoruz. Bu bağlamda Kadın ve Umut Sanat haftasında buluşmamız tesadüf olmasa gerek.

Bu anlamlı buluşmaya sebep olan Kadın ve Umut Platformu’ndan Huri Aykut  ve  Deniz Nuray Türkmen’e eserleriyle sergide yer alacak değerli sanatçılarımıza, şef Aysel Gürel’e ve Nilüfer Kadın Korosu’na, hafta boyunca düzenlenecek workshoplar ve edebiyat panelleri ile aramızda olacak değerli sanatçılarımıza, ihmal ve istismar konusunda bizleri bilgilendirecek olan Avukat Mine Rana Dayıoğlu’na ve Klinik Psikolog Sabri Çakar’a teşekkür ederiz.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.