Sağlık Bakanlığı’nda kritik isim görevden alındı

Sağlık Bakanlığı’nda kritik isim görevden alındı
22.07.2020
A+
A-

Corona virüsü tanı kitlerine onay yetkisini elinde bulunduran Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Dairesi’nin Başkanı Prof Dr. Selçuk Kılıç sürpriz bir şekilde görevden alındı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Dairesi Başkan Vekili Prof Dr. Selçuk Kılıç görevinden alındı. 2013’ten beri Kılıç’ın başında olduğu daire, corona virüsü tanı kitlerine onay vermekle yetkili. Tanı kitlerini üreten Bioeksen şirketi tarafından üretilen ve pandemi hastanelerinde kullanılan tek kit olan corona virüsü tanı kitinin yurt dışı laboratuvar denetiminde pozitif vakaları yakalama oranının yüzde 40 gibi çok düşük bir oranda çıktığı, bunun üzerine Kılıç’ın görevden alındığı iddia ediliyor.

Sağlık Bakanlığı ise iddialara ilişkin bir açıklama yapmadı. Bioeksen Yönetim Kurulu Başkanı Canan Ketre, iddiaları yalanladı. Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, “Yerli tanı kitimizle ilgili bir sorun yok” açıklamasını yaptı.

Sozcu.com.tr’nin ulaştığı daire yetkilileri görevden alınmayı doğruladı. Sağlık Bakanlığı kaynakları ise Kılıç’ın durumu hakkında “biten sözleşmesi yenilenmediği için artık görevde değil” ifadesini kullandı.

Medyascope’tan Fırat Fıstık’ın haberine göre; Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın kullandığı ve Bioeksen şirketi tarafından üretilen corona virüsü tanı kitinin yurt dışına denetime gönderildiğini ve bu denetimde kitin pozitif sonuçları yakalama oranının yüzde 40 çıktığını, Sağlık Bakanlığı’nın bu sonuca tepki gösterdiğini ve bunun üzerine Kılıç’ın görevden alındığını öne sürüldü. Bakanlıktan ise iddialara ilişkin bir açıklama gelmedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.