Bursadaki eğitimciler BTSO’da buluştu

Bursadaki eğitimciler BTSO’da buluştu
23.06.2018
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) meslek komiteleri sektörlerinin geleceğine ışık tutan çalışmalara devam ediyor. Eğitim sektöründe faaliyet gösteren 59. Meslek Komitesi genişletilmiş sektör analiz toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, “İnsana yatırım anlayışıyla iş dünyamıza çeşitli eğitim ve gelişim programlarıyla destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.

BTSO bünyesindeki meslek grupları, düzenledikleri genişletilmiş sektörel analizler toplantılarıyla sektörlerde ortak görüşlerin oluşmasına ve sektörel yol haritalarının belirlenmesine öncülük ediyor. Eğitim sektöründe faaliyet gösteren firmaların yer aldığı 59. Meslek Grubu genişletilmiş sektörel analiz toplantısı BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, BTSO Meclis Üyeleri Gıyasettin Bingöl ve Oğuzhan Şahinkaya, 59. Komite Başkan Yardımcısı Ali Osman Atış ile komite üyeleri katıldı.

KALKINMANIN TEMEL NOKTASI EĞİTİM

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, eğitim sektörünün ekonomik kalkınmanın temelini oluşturduğunu söyledi.

2023 yılında kişi başına düşen geliri 25 bin dolar’a yükselterek dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almayı

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli

hedefleyen Türkiye için de sektörün büyük önem taşıdığını belirten Nemli, “Eğitim sektörünün gelişmesi, genç nüfusa sahip olan ülkemizin kalkınması için gereken nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanmasına ve küresel anlamda rekabet gücü kazanmasına imkan sağlayacaktır.” dedi.

“KALİTELİ EĞİTİME OLAN İHTİYAÇ ARTIYOR”

Sanayide dijitalleşme ve Endüstri 4.0 ile birlikte ekonomide rekabetin giderek zorlaştığına değinen Nemli, buna paralel olarak Bursa iş dünyasının da nitelikli eğitime olan ihtiyacının arttığını vurguladı. BTSO tarafından Bursa’yı yüksek teknoloji üretiminde bir üst lige taşıyacak TEKNOSAB, KOBİ OSB ve Model Fabrika gibi projelerde istihdam edilecek bireylerin yetiştirilmesi gerektiğini dile getiren Nemli, “Dünya hızlı bir biçimde değişiyor. Geçmişte bir buluş gerçekleştiğinde 20 yıla kadar geçerliliğini korurken bugün bu süreler 5 yılın altına geriledi. Dolayısıyla çalışanlarımızın iş hayatlarına en az 8-10 yenilik sığdırmaları gerekiyor. Bu da ancak nitelikli eğitimle mümkündür. Bu yüzden Oda olarak bu dönemde en önemli önceliklerimizden biri ‘insanımıza yatırım’ olacak.” diye konuştu.

KOSGEB ZİYARET EDİLECEK

BTSO Meclis Üyesi Gıyasettin Bingöl, 59. Meslek Grubu’nun kısa süre içerisinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti. Okulların katı atık bedeli sorunu için geçtiğimiz günlerde yerel yönetimlere ilk ziyaretlerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bingöl, sektöre KOSGEB desteği sağlanması amacıyla ise gelecek hafta Ankara’da KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ ile bir araya geleceklerini söyledi.

EĞİTİM KONSEYİ YENİDEN YAPILANDIRILIYOR

BTSO Meclis Üyesi Oğuzhan Şahinkaya ise eğitim sektörünün gelişimi adına önemli çalışmalara başladıklarını söyledi. Sektör temsilcilerinden gelen tüm talep ve önerilerin takipçisi olacaklarının altını çizen Şahinkaya, BTSO bünyesinde yeniden yapılandırılan Eğitim Konseyi’nin de sektöre önemli katkılar sağlayacağını sözlerine ekledi.

Toplantı, komite üyelerinin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.