MHP Gürsu belediye meclis üyeleri neden davet edilmedi!

14.09.2018
A+
A-

Türkiye Belediyeler Birliği’nin her yıl yaptığı ve belediye meclis üyeleri ile belediye bürokratlarına vermiş olduğu seminer bu yıl Gürsu’da krize neden oldu.

İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Kurulu ve Sayıştay 4. Daire eski Başkanı Abdurrahman Acar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde yerel yönetimleri ilgilendiren yeni düzenlemeler ile diğer kanunlar ve mevzuatta yapılan son değişiklikler hakkında katılımcılara bilgilendirmede bulunduğu Antalya’da gerçekleşen seminere Gürsu’nun MHP’li üyelerinin davet edilmemesi MHP Gürsu Belediye Meclisi üyelerinin tepkisini çekti.

12/16 eylül tarihleri arasında yapılan seminerle ilgili MHP Gürsu Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Kasım Aykul ile Gürsu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ayhan Önal, MHP Gurubu adına açıklamada bulundu.

YASALAR ÇERCEVESİNDE HAREKET EDECEĞİZ

Açıklamada; “Her yıl düzenlenen, belediye mevzuatlarındaki; uygulamalardaki son değişiklikleri uzmanlar eşliğinde öğrenme fırsatı veren bu eğitim seminerlerinde, yeni düzenlemeler ve mevzuatta yapılan son değişiklikleri öğrenerek, hep birlikte tartışma fırsatı buluyorduk. Buluyorduk diyorum çünkü böylesine geniş kapsamlı ve Bursa’nın diğer ilçelerinden de yüksek katılımın olduğu, 25 Haziran itibari ile geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile belediyelerin ana görev alanlarında yapısal değişikliklerinin anlatıldığı seminere MHP’li belediye meclis üyeleri olarak davet edilmedik! Gürsu Belediye Başkanı sayın Mustafa Işık, AK Partili Meclis üyeleri ile belediye personelinin Antalya’ya gittiklerini de kendilerine ait olan sosyal medya paylaşımlarından gördük. Belediye meclisinde MHP Grubu olarak, 85 bin Gürsulu hemşehrimizin kazanımları için mesai kavramı olmaksızın çalışarak, ilçenin menfaatine olan her önerge ve yatırımı bugüne kadar destekledik. Bugünden sonra da aynı azim ve kararlılıkla aynı çizgide görevimizin bittiği güne kadar çalışacağız. Çabamız her zaman Gürsu’muzun bir adım diğer ilçelerden önde olması. Seminere neden davet edilmediğimizin ayrıntılarını bilmiyoruz. Ne ilçe başkanlığımıza, ne de bireysel olarak belediyeden seminer ile ilgili bilgilendirilmedik. Önümüzdeki süreçte her ne kadar yeni değişikliklerin, neler olduğunu şimdilik bilmesek de çalışmalarımız, yasalar çerçevesinde belediye hizmetlerinin yürümesini sağlamaya, Gürsu’ya hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.