Bursa Barosu Başkanı Av. Altun, yeniden aday olduğunu açıkladı

Bursa Barosu Başkanı Av. Altun, yeniden aday olduğunu açıkladı
17.09.2020
A+
A-

Adaylığını basın açıklamasıyla duyuran Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, neden aday olduğunu madde madde açıkladı. “Neden adayım?” başlıklı açıklamasında Altun, “Tüm itirazlarımıza karşın çıkarılan yasaya rağmen baroların tüzel kişiliklerini korumak için mücadeleye devam etmemiz gerekiyor. Mücadeleyi, başlatan insanlar olarak sonlandırmak istiyoruz. Bunun için yeniden adayım” dedi.

Altun’un açıklaması şöyle:

“Sevgili meslektaşlarımın teveccühüyle iki dönem yürüttüğüm Bursa Barosu Başkanlığı’na bir dönem için daha adayım…

4 yıllık görev süresince hep olağanüstü koşullar yaşadık. İlk yılımızda 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL koşullarının olağanlaştırılarak özgürlüklerin kısıtlanması; Anayasa değişikliği ve referandum sürecinin OHAL koşullarında yapılarak hukuksuzluğun zirve yapması; genel seçim, yerel seçim ve pandemi derken nihayetinde baroların fikri sorulmadan yapılan Avukatlık Kanunu değişikliğiyle paralel baro yaratılmasına olanak sağlanması ve 60’ı aşkın baro başkanının fiili olarak gözaltına alınması… Elbette bu süreçte tarihi yörüngesinden çıkarak tüm bu olumsuzlukları yaratan tarafta yer alan Türkiye Barolar Birliği yönetimine karşı mücadele…

MÜCADELEYİ SONLANDIRMAK İÇİN…

Tüm itirazlarımıza karşın çıkarılan yasaya rağmen baroların tüzel kişiliklerini korumak için mücadeleye devam etmemiz gerekiyor. Mücadeleyi, başlatan insanlar olarak sonlandırmak istiyoruz. Bunun için yeniden adayım…

Bursa Barosu, tarihten gelen misyonu gereği demokratik, laik, sosyal, hukuk devletine olan inancıyla üstünlerin değil, hukukun üstünlüğü ilkesinden hareketle, insana, kadına, çocuğa, kente, doğaya yönelik bütün hukuksuzluklara karşı dururken, mesleğimize yönelik hukuka aykırı müdahalelere de karşı durdu.

İstanbul’da başlayan ve 85 hafta süren, sonrasında ilki Bursa’da olmak üzere her ay Anadolu’nun bir başka illinde tutulmaya devam eden adalet nöbetlerinin tümünde yer alan Bursa Barosu, hukuksuzlukları dillendirmekten bir adım geri durmadı. Ve bu hukuksuzluklara karşı sessiz kalan ve hatta zaman zaman fırsat tanıyan Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve yönetim kurulunu olağanüstü genel kurula çağıran 12 barodan biri oldu.

HUKUK DEVLETİNİN İNŞASI İÇİN…

Her zaman olduğu gibi hukuk ve demokrasi kavramlarına işlerlik kazandırmak, hukuk devletini inşa etmek ve hukukun üstünlüğü için mücadele kararlığımızı yineliyoruz. İçinden geçtiğimiz ve tüm yurttaşlarımız yanında belki biraz daha fazlası ile meslektaşlarımızı ve tüm hukukçuları olağanüstü süreci hep birlikte mücadele ederek ortak akıl ve azimle aşacağımıza inanıyor ve güzel günler göreceğiz sözümüzü yineliyoruz.

Sevgili meslektaşlarım; varlığını hukuksuz uygulamalarla sürdürenlerle mücadelemizin kesintiye uğramaması için yeniden adayım… Bu inançla siz meslektaşlarımızdan, hukukun üstünlüğüne, savunma mesleğine, Baromuza, yurttaşlarımıza ve hukuk devleti ülküsüne hizmet etmek için bir dönem daha görev talep ediyorum.

SÖZLERİMİZİ BİR BİR YERİNE GETİRDİK

Hukuku üstün kılmak için verdiğimiz mücadelenin yanı sıra Bursa Barosu olarak çalışma alanımız olan yargı yerlerinde karşılaştığımız sorunların çözümüyle birlikte meslektaşlarımıza en yüksek faydayı sağlamak için projeler ürettik, geçen iki dönemde verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirdik.

Bu sözlerimizden en önemlisi, mesleğe yeni başlamış ve hayata tutunmaya çalışan 0-5 yaş kıdeme sahip meslektaşlarımızdan ihtiyacı olanların ücretsiz kullanabildiği ofislerin bulunduğu Baro Han projesiydi. Bölge Adliye Mahkemesi yakınındaki Barohan’da iki ve üç kişilik odalarda 48 avukat bir yıl süre ile kira ödemeksizin ofis hizmeti alıyor. Barohan’da iki toplantı odası, mutfak, tuvalet ve dinlenme alanları, 10 avukatın aynı anda çalışabileceği, içinde kitaplığı da olan bir ortak çalışma alanı da oluşturuldu. Barohan’da, bir avukat ofisinde olması gereken mobilya, donanım, telefon, internet, otomasyon vb teknolojik altyapı tam ve eksiksiz olarak hayata geçirildi.

Meslektaşlarımızın çalışma alanlarındaki gereksinimlerini karşılamak için ne gerekiyorsa yaptık. Cezaevi Avukat Bekleme Odası’nı hizmete açtık. Mülkü Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Baroevi’nin yap-işlet-devret süresi bitmişti, yeniden ihalesi yapıldı ve bu binayı Adli Yardım ve Kadın Hakları Merkezi’ne dönüştürdük. Adli Yardım Mevzuatı ve Uygulamaları ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği eğitimlerini belli periyotlarda sürdürdük.

FİZİKİ EĞİTİMLER ONLİNE DEVAM ETTİ

CMK Servisi’ni fiziki koşulları günden güne yetersiz hale gelen Adalet Sarayı içinden çıkararak, yine Uluyol’da kiraladığımız bağımsız binaya taşıdık. Bu yeni binanın giriş katını da CMK eğitim salonu olarak kullanmaya başladık. İlk zamanlar CMK eğitimlerini iki haftada bir gerçekleştirdik ancak son bir yılda pandemi nedeniyle webinar yöntemine geçtik.

Bölge Adliye Mahkemesi’nde avukatlara özel otopark alanı tahsisini sağladık. Adalet Sarayı karşısında bulunan ve Adalet Bakanlığı’na devredilen katlı otoparkta aboneliği bulunan meslektaşlarımızın hakkını koruduk ayrıca avukat kontenjanının da artırılmasını sağladık.

Pandemi başlangıcına kadar olan ikinci dönemimizin ilk yılında, meslektaşlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu konularda onlarca eğitim semineri, konferans düzenledik. Uzlaştırıcılık, arabuluculuk ve bilirkişilik alanlarında sertifika programları gerçekleştirdik. Kültür, sanat ve spor alanlarında kesintisiz faaliyet gösterdik. Dezavantajlı gruplara yönelik sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdik. Toplumun siyasal, kültürel ve sanatsal hafızasında yer tutan kişilerle söyleşiler yaptık.

PANDEMİ KOŞULLARINDA DAYANIŞMA

Pandemi sürecinde gerek baroda, adliyede ve hatta avukat ofislerinde covid-19 pandemisine yönelik olarak ilaçlama ve dezenfekte işlemleri gerçekleştirildi. Meslektaşlarımıza bütün iletişim vasıtaları ile anlık bilgilendirmeler yapıldı, görseller paylaşıldı. Mahkemeler ile tam bir koordinasyon içerisinde, duruşmaları ertelenen mahkemelerin listeleri günlük paylaşıldı. Koruyucu önlemler, ilaçlama, maske dağıtımı yanında stajyerlerimizin stajlarının adliyeye gelmeden ve kesintiye uğramadan gerçekleştirmeleri için komisyonumuzla mutabakata varılarak elektronik ortamda başvuruların yapılması, 60 yaş üstü ve evden çıkamayan meslektaşlarımıza gönüllü meslektaş ve baro personellerimizden oluşan mobil birimimizle destek olundu. Yeni ofis açmış ve fakat salgın süresince iş yapamayan meslektaşlarımız ile bağlı çalışan meslektaşlarımızdan işin son verilen, ücretsiz izne çıkarılan veya henüz iş bulamayanlara yönelik olarak baromuz bünyesinde başlattığımız yardım kampanyası ile iki ay süre ile maddi destekte bulunduk.

Teknolojisi eskiyen web sitemizi yeniledik, mobil aplikasyonu devreye soktuk. Whatsapp mazeret gruplarını bu uygulama üzerinden kullanmaya başladık. Pandemi nedeniyle çalışma koşullarımız ağırlaştı. Bu sebeple bazı işlemleri baroya gelmeden web sitemiz ve mobil uygulama üzerinden yapabilmeniz için en yüksek faydayı sağlayacak yazılım güncellemelerine başladık.

YALNIZ BIRAKMAYAN MESLEKTAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Üyesi olmaktan her zaman gurur duyduğum Bursa Barosu’na, siz meslektaşlarımın takdir ve teveccühleri ile iki dönem Baro Başkanı olarak hizmet etmenin onur ve mutluluğunu yaşıyorum. Bu süreç içerisinde yönetim kurulunda birlikte görev yaptığım çalışma arkadaşlarıma, disiplin kurulu ve denetleme kurulu üyelerimize, TBB delegelerimize, baromuzun meclis, merkez ve komisyonlarının yürütme kurullarında görev alan meslektaşlarımız ve onlarla birlikte emek ve mesai harcayan üye meslektaşlarımıza, çalışmalarımız ile ilgili öneri ve desteklerini ve hatta eleştirilerini paylaşmak sureti ile baromuzu güçlendiren değerli meslektaşlarımıza ve pandemi sürecinde dahi büyük bir özveri ile çalışan baro emekçilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bursa Barosu’nun 111 yıllık tarihinde hep bir şölen havasında geçen ve demokratik teamüllerin eksiksiz gerçekleştiği genel kurullarından biri olacak olan ve ekim ayının ikinci hafta sonu yapılacak olağan genel kurulumuzda Baro Başkanlığı ve kurullara aday olacak tüm meslektaşlarıma da ayrı ayrı başarılar diliyorum.

Sevgili meslektaşlarım, değerli basın emekçileri ve saygıdeğer kamuoyu;

Mesleğimizin her gün yeni bir müdahaleyle örselenmesini önlemek, avukat haklarını korumak ve geliştirmek için verilecek mücadele çok çetin… Kurullara aday olacak meslektaşlarımla beraber bu mücadeleyi hukukun üstünlüğü için sürdürme azim ve kararlılığındayız.

Bu gerekçelerle ekim ayının ikinci haftasında yapılacak genel kurulumuzda Bursa Barosu Başkanlığı’na yeniden aday olduğumu duyurur, selam ve hürmetlerimi sunarım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.