Memleketindeki aday tanıtım toplantısına katılan Koray Aydın’dan çarpıcı açıklamalar…

08.12.2018
A+
A-

İYİ Parti, Trabzon Yomra’da Belediye Başkan Adayının Mustafa Bıyık olduğunu açıkladı.

Aday tanıtım toplantısına İYİ Parti Teşkilat İşlerinde sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İYİ Parti Trabzon İl başkanı Azmi Kuvvetli, İYİ Parti Yomra İlçe başkanı Zekeriya Akgül, İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye başkan adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy’un yanı sıra İYİ Parti gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

“İYİ PARTİ MİLLİ HAREKETTİR”

Memleketi Yomra’daki aday tanıtım toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın önemli açıklamalarda bulundu.

Aydın, “İYİ Parti bu milletin iradesini temsil eden, hiç bir güce bağlı kalmadan ortaya çıkmış bir milli harekettir. İYİ Parti, Cesur yürekli insanların toplandığı bir siyasal harekettir. Cenab-ı Allah bize nasip edecek bu milletin önünü hep birlikte açacağız” dedi.

Yerel seçimlerin önemine vurgu yapan Aydın, “Mahalli seçim yaşamayan bir parti tam bir parti değildir. Belediye başkanı, Meclis üyesi olan bir parti tam partidir” dedi.  İYİ Parti’nin ilk kez yerel seçime gireceğini ifade eden Aydın, İYİ Parti’nin Belediye başkanı ve Meclis üyeleri eksiğini tamamlayacağı bir seçime girdiğini belirtti.

“YOMRA TEKSAS GİBİ OLMUŞ”

Koray Aydın Trabzon’un Yomra ilçesinin Teksas gibi olduğu belirterek, “Çeteler ortada dolaşıyor, üç tane omzu düşük her tarafı teslim almış, Belediye talan merkezine dönmüş. Herkes pusuya yatmış ‘ne olacak bu Yomra’nın hali?’ diye düşünüyor. İYİ Partililer de karşılarına dikilecek en ciddi adayı çıkarıyor.” dedi.

“ERDOĞAN SADECE İSTANBUL’A MI İHANET ETTİ?”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki çarpık kentleşme ilgili ‘İstanbul’a ihanet ettik’ sözlerini hatırlatan Koray Aydın, “Sadece İstanbul’a mı ihanetti. Trabzon’un dünya çapında tanınan Uzun gölünün adı, bugün neredeyse ‘uzun bir havuza’ dönüştü. Bu kabul edilebilir durum değildir. Trabzon’un da kaderinin değişmesi gerekmektedir. İYİ Parti Trabzon’da alternatif olabilecek. İYİ Parti Trabzon’da değerli Öğretim Üyesi ürettiği projelerle bütün Trabzon’un tanıdığı Prof. Dr. Atakan Aksoy’u aday göstermiştir. Atakan Aksoy da büyükşehir de alternatif adaydır. İYİ Parti kurduğu kadrolarla bütün sorunları çözebilecek bir iradeye sahiptir. Bu arkadaşlarımız buradaysa Trabzon’un bir evladı olan Koray Aydın’da Ankara’dır. Trabzon’da alternatif bir merkezi inşaa etme çabasındayız” dedi.

YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK

31 Mart seçimlerindeki ittifak görüşmelerine değinen Aydın, “Bir iş birliği çalışmamız var. Cenab-ı Allah nasip ederse Büyükşehirlerdeki yağma düzenini yerle bir edeceğiz. İş birliği talana karşı hakkın sesini kullanarak, bu talan düzenini yok etmeye dönük işbirliğidir. Şu il senin bu il benim diyerek yapılan bir çalışma değildir. Bu çalışma en çok ihtiyacımız olan Demokrasi için bir şeyler yapmak adına bunların üredikleri, güç kazanıp bu gücü milletin aleyhine kullandıkları bu merkezdeki güçlerin kırılmasına yöneliktir.” dedi.

AK PARTİ – MHP İTTİFAKINA: YERİM SİZİN BEKANIZI

AK Parti ve MHP’nin “yerelde ittifak yapmayacağız” deyip daha sonra anketleri görünce bir araya geldiklerini belirten Aydın, “Kuzu kuzu yan yana geldiler, başka çareleri kalmadı. Onların ki menfaat ilişkisine dönüştü” dedi.

AK Parti ve MHP’nin tekrar bir araya gelmelerinde dillendirilen ‘beka’ çıkışlarını tiye alan Aydın ‘yerim sizin bekanızı’ dedi. Aydın’ın bu sözleri salonda büyük alkış aldı.

MUSTAFA BIYIK KİMDİR?

Mustafa Bıyık, 1981 yılında Yomra’nın şimdi mahalle olan Demirciler köyünde dünyaya geldi.

Yomra Demirciler İlkokulu ve Yomra Oymalı Ortaokulu’nun bitiren Bıyık, Trabzon Affan Kitapçıoğlu Lisesi’nden mezun oldu. 2006 yılında Anadolu Üniversitesi Perakende Yönetimi ve Mağazacılık bölümünde Önlisans ve 2011 yılında da Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Lisans eğitimi tamamlayan Mustafa Bıyık, halen Atatürk Üniversitesi Sosyoloji bölümünde eğitim hayatına devam etmektedir. Bıyık daha önce eğitim aldığı Mağaza Yönetimi ve İşletme alanlarının yanı sıra 2019 yılında Atatürk Üniversitesi’ndeki Lisans eğitimini de tamamlayıp, aynı zamanda Sosyolog olmayı planlamaktadır.

İş hayatına lise yıllarında atılan Mustafa Bıyık, eğitim hayatıyla iş hayatını birlikte yürüttü, tabiri caizse hem çalıştı, hem okudu. Doğu Karadeniz bölgesindeki 5 ayrı ilde faaliyet gösteren özel bir şirkette çalışmaya başlayan Bıyık, Satış Görevlisi girdiği şirkette yaptığı her görevde başarı göstererek, muntazam olarak terfi etti.

Mustafa Bıyık sırasıyla Satış Görevlisi, Şube Şefliği, Mağaza Müdür Yardımcılığı, Mağaza Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Çalıştığı şirkette 2015 yılından beri Genel Müdür Yardımcısı olarak üst düzeyde yöneticilik görevinde bulunan Mustafa Bıyık, çok sevdiği ilçesi Yomra’ya Belediye Başkanı olarak hizmet etmek için şirketteki görevinden kendi isteği ile ayrıldı.

Lise çağlarından günümüze kadar çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde ve Sivil Toplum Kuruluşlarında görev alan Mustafa Bıyık; Yomra Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Yomra Genç İşadamları Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi, Yomralılar Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Yomra Demirciler Köyü Kültür ve Kalkındırma Derneği Kurucu Üyeliği ve Başkan Yardımcısı, Olarak görev yapmıştır.

Mustafa Bıyık, Trabzonspor kongre üyesidir. Siyasete genç yaşlarda merhaba diyen Mustafa Bıyık, Gençlik Kolları Üyesi olarak başladığı siyaset hayatında, Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, İlçe Başkan Yardımcılığı ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Mustafa Bıyık, Yomra’nın, Trabzon’un ve ülkemizin yakın siyasi tarihine, bizzat siyasetin içinde bulunarak şahitlik etti.

Milliyetçi, mukaddesatçı ve demokrat kimliğiyle öne çıkan Mustafa Bıyık,  görüşlerine uygun olan ve siyasette gençlerin önünü açan İYİ Parti’den Yomra Belediye Başkan adayı oldu.

Çalıştığı şirkette görev yaptığı süre içinde çok sayıda gencin çalışmasına, hatta hem çalışıp hem okumasına destek olan ve birçok gencin işe girmesine vesile olan Mustafa Bıyık; istihdama, üretime ve sosyal yardımlara ilişkin projelere özel önem vermektedir.

Orta derecede İngilizce bilmekte olan Mustafa BIYIK evlidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.