Koray Aydın’dan Erdoğan’a ‘terörist’ tepkisi: Geçmişinize bakın, siciliniz bozuk!

Koray Aydın’dan Erdoğan’a ‘terörist’ tepkisi: Geçmişinize bakın, siciliniz bozuk!
07.03.2019
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın partisinin belediye başkan adaylarına destek vermek üzere gerçekleştirdiği il ziyaretleri kapsamında Düzce’deydi.

Düzce Belediye Başkan adayı Ömer Küçük’e destek vermek için şehirde İl Başkanı Yunus Özay Er ve teşkilat mensuplarıyla birlikte bir dizi ziyarette bulunan Aydın; Gümüşova’da belediye başkan adayı Ramazan Özdemir’e, Çilimli’de ise belediye başkan adayı Mustafa Öztürk’e vatandaşlardan destek istedi.

Seçim ofislerini ziyaret eden Koray Aydın daha sonra çalışmalarını Düzce il merkezinde sürdürdü. Partisinin il başkanlığında istişarelerde bulunan Aydın, Düzce esnafını ziyaret ederek dertlerini dinledi ve partisinin çözüm önerilerini sundu.

“EKONOMİ RAKAMLARINDA DAHİ SAHTEKARLIK YAPILIYOR”

İYİ Partili Aydın, Konuralp’te partisinin seçim ofisinin açılışında yaptığı konuşmada ise iktidara ekonomi ve muhalefete karşı kullandığı “terörist” söylemi üzerinden eleştirilerini yöneltti. Aydın, “İktidar tarafından, kendisinden olmayan herkesi ‘terörist’ ilan eden bir üslup, bir dil kullanılıyor. Bırak, herkes mahalli seçimde kendi kararını versin. Ne oldu da böyle bir dil kullanılıyor? Cevabı basit. Türkiye büyük bir ekonomik kriz içerisinde. Büyük bir hayat pahalılığı ile karşı karşıyayız. Artık enflasyon rakamlarının bile sahtekarlığa maruz bırakıldığı bir ülkede yaşıyoruz. TÜİK, enflasyona ilişkin doğru rakamları açıklayan bürokratı görevden aldı. Artık gerçek enflasyon rakamlarını bile konuşamadığımız bir ülkedeyiz” dedi.

“EKONOMİK KRİZİ UNUTTUMAK İÇİN BU DİLİ KULLANIYORLAR”

Aydın ayrıca, “İşsizlik son 20 yılın zirvesinde. Her evde bir işsiz var. Hayat pahalılığı altında inim inim inleyen memur var, işleri iyi gitmeyen esnaf var, ürettiğinin hakkını alamayan üretici var. Bu şartlar altında yaşam mücadelesi veren milyonlar var. Ama bunu dikakte almayan, üstünü örtmeye çalışan, hiçbir şey yokmuş gibi davaranan, vatandaşın bu konulardaki hassasiyetini unutturmaya çalışan, bunu sağlamak için de karşısındakilere çatallı bir dille hücum eden, terörist diyen bir anlayışla karşı karşıyayız” dedi.

“SİCİLİNİZ BOZUK, TERÖRİSTLERLE İŞ TUTAN SİZDİNİZ”

AK Parti iktidarının yürüttüğü “çözüm süreci”ni hatırlatan Aydın, “Gerçekleri konuşanlara karşı takınılan bu tavır kabul edilemez. Teröristle iş tutan varsa sensin, sicilin bozuk. “Süreç” adı altında teröristle kol kola giren, onları bu ülkenin başına bela eden sensin. Diyarbakır meydanında bütün TV kanallarından Öcalan’ın bildirisini okutan sizdiniz. Sınır mahkemeleri kurup, teröristlerin ayağına hakim savcı gönderen sizdiniz. Şehir girişlerinde kimlik kontrolü yaptılar, siz görmezden geldiniz. Bunların her biri ağır bir vebaldir.” dedi.

“HDP SİZİN YANINIZA YAKIŞIR”

“Çözüm süreci”nde PKK’lıların cesaretlendiğini hatırlatan Aydın, ülke olarak çok ağır bedeller ödemek zorunda kalındığını ve çok sayıda şehit verildiğini hatırlatarak, “Dolmabahçe sarayındaki mutabakatı unutmadık. Hükümet yani AK Parti temsilcileriyle, HDP’liler bir araya geldi. HDP’li Sırrı Süreyya Önder Öcalan ile Hükümet arasında mutabakata varılan 10 maddelik bildiriyi orada okudu. Yani PKK’ya yol veren, iş tutan, uyarıları dikkate almayan bir iktidar var. Bunlar utulmaması gereken olaylar. Çünkü çok ağır bedeller ödedik. Şehirlere hendekler döşendi. Diyarbakır’da, Şırnak’ta askerimiz polisimiz büyük mücadele verdi. 800’e yakın şehit verdik, buraları geri alabilmek için. Bu şehitlerin sorumluluğu kimlerin üzerinde. Aklınızı başınıza alın, HDP’yi yerleştirecek yer ayırıyorsanız. Alın yanınıza, size yakışır. Terörist sözlerini size iade ediyoruz. Teröristlerle saz çalıp, ‘megri megri’ ağlayan sizdiniz.” dedi.

“DÜZCE’DE YARIŞ BAŞA BAŞ AMA KAZANAN İYİ PARTİ OLACAK”

Düzce’de yarışın başa baş gittiğini kaydeden Aydn “Düzce’de şu anda mücadele başa baş. Artık yarış İYİ Parti ve AK Parti arasında geçiyor. Bundan sonra kalan süreçte var gücümüzle çalışarak Düzce’nin kaderini değiştireceğiz. Babalarının çiftliği gibi yönettikleri belediye anlayışının yerine vatandaşın karar alma sürecine dahil olduğu bir anlayışa geçireceğiz.” dedi. Aydın ayrıca belediye başkan adayı Ömer Küçük’ün belediye meclis üyeleri seçiminde de çok titiz davrandığını ve şehirdeki en liyakatli isimlerden oluşan ekibi kurduğunu ifade etti.

“İKTİDARIN KULAĞINI ÇEKMELİYİZ”

Konuşmasının sonunda tüm partilerin seçmen tabanına seslenen Koray Aydın, iktidarın ekonomik krizi örtmek için “beka” söylemini kullandığını kaydederek, “Yerel seçimlerin beka ile ne alaksı var. Şahs bekalarını düşünüyorlarsa, rahat olsunlar. Birisinin cumhurbaşkanlığı, birisinin de genel başkanlığına bir zarar gelmeyecek. Onlar koltuklarında oturmaya devam edecekler. Ama vatandaşın Türkiye’nn gerçek problemlerini görerek bu iktidara bir ‘kendine gel’ demesi gerekmektedir. Eğer bu iktidarın kulağını çekmezsek, 31 Mart’tan sonra bizleri zam fusyası bekliyor” dedi.

(Kaynak: Yeni Gaste)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.