AKP’li Çelik’ten sistem tartışmalarına yanıt!

06.07.2019
A+
A-

AKP sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletvekilleriyle görüşmesi sonrası “Başkanlık sistemi revizyonu” ile ilgili soruyu da yanıtladı.

Çelik, “Tabii ki bir çalışma yapılacaktır. Bu işin doğası gereğidir. Son derece normal bir çalışmadır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da milletvekilleri ile kahvaltıda bir araya geldi. AKP’nin Sütlüce’de bulunan il binasında yapılan toplantıya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve çok sayıda milletvekili katıldı. Sabah 11.00’de başlayan yaklaşık 4 saat sürdü.

Toplantının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik, birinci yılı dolduran başkanlık sistemi ile ilgili olarak şunları söyledi:

“HEPSİ MASAYA YATIRILIP, RÖNTGENİ ÇEKİLECEK”

“Esasında yeni bir tartışma değil. Sanki Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi gözden geçiriliyormuş gibi algılanıyor. Buna arkadaşlarımız da cevap verdiler; hayatın icabı gereğidir. Yeni bir sistem hayata geçti. Bürokrasinin çeşitli noktalarında sisteme uyum sağlayamama durumu söz konusuysa bunlar tespit edilecek. Çeşitli noktalarda vatandaşa hizmet götürme konusunda yeterli performans gösteremediğimiz konular güncellenecek. Bunların hepsi masaya yatırılıp röntgeni çekilecek.

“TIKANIKLIK VARSA, MÜDAHALE EDİLİR”

Hizmetin hızlı gitmesi, vatandaşın devletle olan işlerinin hızlı görülmesi performans kadar aynı zamanda önümüzdeki döneme dönük projeksiyonların hayata geçmesine ilişkin ölçümler yapılacak. Son derece doğal. Hatırlarsanız biz ilk iktidara geldiğimizde önümüzde kendimizi bağlayan böyle bir karne koymuştuk. Şu işleri şu kadar zamanda gerçekleştireceğiz diye. Biz bunu her zaman yaparız. Şimdi de sistemin birinci yılına geldiğimizde çeşitli bürokratik noktalarda direnç varsa, tıkanıklıklar varsa, yavaş işleyen noktalar varsa buralara nasıl müdahale edilirler ilgili tabii ki bir çalışma yapılacak. Bu işin doğası gereğidir. Son derece normal bir çalışmadır.”

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.