Koray Aydın: ‘’İYİ parti’de teşkilatlar saat gibi işleyecek”

24.11.2018
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, her ilde ve ilçede kurulacak “İYİ Seçim Ekipleri”nin seçim sürecini son ana kadar adım adım takip edeceklerini açıkladı.

İlk yerel seçim sınavını vermeye hazırlanan İYİ Parti’nin “Teşkilat İç Yönetmeliği” Genel Başkan Meral Akşener’in onayıyla yürürlüğe girdi. Yönetmelikle saat gibi çalışan, düzenli ve etkin bir teşkilat hedeflediklerini ifade eden İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, “İYİ Parti Teşkilat İç Yönetmeliği, teşkilat kademelerimiz için önemli bir başvuru kaynağı, önemli bir kılavuzdur. Yönetmeliğin uygulanmasında tüm teşkilatımızın gerekli özen ve titizliği göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Yönetmeliğin teşkilatlar için önemli bir rehber olacağını aktaran Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İYİ Parti Teşkilat İç Yönetmeliği, partimiz faaliyetlerinin daha etkin, verimli ve kaliteli bir şekilde yürütülmesinde önemli bir kılavuzdur. Aynı zamanda kurumsallaşmanın sağlanmasında ve saat sistematiği içinde işleyen bir teşkilat inşa edilmesinde önemli bir rehberdir. Yönetmelikte, teşkilatta görev alan herkesin rolü, görevi, yetkisi ve sorumluluğu açıkça ortaya konulmuştur.”

40 maddeden oluşan yönetmelikle, il ve ilçelerin ardından mahalle, köy ve sandık bölgesi teşkilatlanması yürürlüğe konuldu. Taşra teşkilatlarındaki bütün kademelerin görevleri ayrıntılı olarak tanımlandı. Teşkilatların ne zaman toplanacakları takvime bağlandı. Saat sistematiği içinde işleyen bir teşkilatın hedeflendiği yönetmelik ile il, ilçe, belde başkan ve yardımcıları, mahalle, köy ve sandık temsilcilerinin görevleri ayrıntılı şekilde belirlendi.

Yönetmelik kapsamında, her ilde ve ilçede “İYİ Seçim Ekipleri” kurulacak. Ekipler, seçim anında karşılaşılan problemlere göre gerekli desteği sağlamak, genel merkez koordinasyonunu gerçekleştirmek ve seçim sonrasında gerekli itirazları ve bunların takibini yapmakla görevli olacak.

Ekipler, seçim güvenliği konusunda genel merkezde yer alan ve doğrudan genel başkana bağlı olan “İyi Seçim Merkezi”nin illerdeki çalışmalarını yürütecek. En az bir hukukçu, bilgisayar okuryazarı ve eğitimci olmak üzere en az 5 üye veya gönüllüden oluşacak. İllerdeki ilçe sayılarına bağlı olarak, ekipteki üye/gönüllü sayısı 20’ye kadar çıkarılabilecek. İl ve ilçelerde kurulacak “İYİ Seçim Ekipleri”nin yürüteceği çalışmalardan bazıları şöyle:

“Seçim öncesinde askıya çıkarılan seçmen listelerinde yer alan seçmenlerin teyidinin yapılması konusunda ilçe teşkilatlarındaki ekiplerin çalışmalarını koordine edecek. İldeki bütün sandıklara görevlendirilecek üye/gönüllülerin sandık güvenliği eğitimi alması konusunda ilçe teşkilatlarındaki İyi Seçim Ekipleri’nin çalışmalarını koordine edecek. İlçedeki bütün okullara görevlendirilecek avukat bulacak. Seçim günü sandıklardaki müşahit veya sandık kurulu üyelerinden gelecek soruları yanıtlamak için çağrı merkezi oluşturacak ve ilçe teşkilatlarındaki ekiplere destek olacak. Seçim günü saat 17.00’de başlayan 48 saatlik itiraz süresi içinde sandık sonuç tutanaklarının incelenerek ilçe seçim kurullarında itirazların yapılması konusunda çalışmaları yürütecek. İlçe Seçim Kurulları’na yapılan itirazların reddedilmesi halinde ilgili yasal metinlerde belirtilen süre içerisinde ilçelerde yapılan itirazların belge ve gerekçelerini il teşkilatında bir araya getirerek İl Seçim Kurulu itirazlarını yapacak. İtirazların reddedilmesi halinde, illerde yapılan itirazların belge ve gerekçelerini İYİ Seçim Merkezi’ne iletecek.”

(Kaynak: www.yenigaste.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.