Yıldırım ‘Sevgi Akademisi’nde mezuniyet sevinci…

Yıldırım ‘Sevgi Akademisi’nde mezuniyet sevinci…
28.06.2018
A+
A-

Sosyal belediyecilik çalışmalarıyla insana dokunan Yıldırım Belediyesi’nde Müzik Akademisi’nin engelsiz yürekleri mezuniyet sevinci yaşadı.

Yıldırım Belediyesi’nin, Yıldırım Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde sürdürdüğü, roman, engelli, yetim, yoksul ve kimsesiz bireylere yönelik olan Müzik Akademisi’nde eğitim gören öğrenciler hazırladıkları yılsonu gösterisiyle mezun oldu. Yıldırım Belediyesi Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet gecesine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Yıldırımlıların refahı ve yaşam kalitesini yükseltecek fiziki hizmetlerin yanında sosyal belediyecilik çalışmalarıyla yüreklere dokunduklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bizleri derinden mutlu eden hayırlı bir işe imza atmanın sevincini yaşıyoruz. İnsanımızın yaşam kalitesini artırmak, refah seviyesini yükseltmek için yerel yönetim olarak fiziki ve günlük hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Tüm hizmetlerimizin yanında sosyal belediyecilik kavramı bizler için öncelikli hizmet alanı. Yani dayanışma içerisinde olmak, vatandaşlarımızın iyi günlerinde de kötü günlerinde de dayanışma içerisinde olmak” dedi. 

‘ELİ ÖPÜLESİ ANNE BABALAR’

Müzik Akademisi’nde en önemli desteği dezavantajlı öğrencilerin ailelerinin sergilediğini işaret eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Belediyemiz bünyesinde gerçekleştirilen hizmetler arasında en önemli çalışmayı eğitime yapılan yatırım olarak görüyoruz. Bir toplumu daha güçlü kılmak için eğitim olmazsa olmaz. Müzik Akademisi projemizdeki bakış açımıza göre, eğitimi dezavantajlı çocuklarımıza ve gençlerimize verdiğimizde bu çalışma değerli olmaktan çok kutsal bir davaya dönüşüyor. Bu eğitimi veren öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Esas teşekkürü hak eden, eli öpülesi, sarsılmaz bir sevgiyle evlatlarını hiç yalnız bırakmadan dezavantajlı kardeşlerimize destek olan anne ve babalarımızdır. Anne babalarımızın şefkatli yaklaşımı, evlatlarına karşılıksız gösterdikleri bu duyarlılık en gelişmiş toplumların seviyesinden çok daha üst düzeydedir” diye konuştu.

‘EL ELE VERDİK’

Toplumların gelişmişlik düzeyinin ekonomik verilerin aksine değerlerle ölçüldüğünün altını çizen Başkan Edebali, “Klasik batı anlayışında toplumların refah seviyesinin temeli ekonomik verilere dayanıyor. Bizim medeniyetimizde toplumun gelişmişlik ölçüsü, akıl, vicdan, irfandır. Biz güçlü toplumu vicdan sahibi olmasıyla, dezavantajlı kesimlere gösterdiği şefkatle değerlendiriyoruz. Müzik Akademisi’nde gösterilen çalışmalar güçlü toplumun da üstünde bir hizmettir. El ele verdik. Bu sevgi yuvasını yaşatıyoruz. Yıldırım’a büyük projeler kazandırmak, vizyon projeler yapmakla övünmeyeceğiz. Belediye olarak bakışımız duyarlı bir yerel yönetim olabilmek. Bizlerin en çok övündüğü hizmetler, sosyal belediyecilik çalışmalarımız dahilinde insana dokunduğumuz hizmetlerdir. Müzik Akademimizi daha da büyüterek daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacağız. Mezun olan kardeşlerimize başarılar diliyorum. Cenab-ı Hak, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılsın” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN EDEBALİ’YE TEŞEKKÜR

Yıldırım’da resmi kurumların iş birliğinde gerçekleştirilen çalışmalar arasında Müzik Akademisi’nin en değerlilerinden olduğunu belirten Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, “Müzik Akademisi projemiz, Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz iş birliğinde yapılan önemli bir çalışma. İşimiz, engelli yavrularımıza, dezavantajlı diğer çocuklarımıza destek olmak, insanların mutlu anlarını çoğaltarak toplumların mutluluğunu artırmaktır. Sayın Başkanımız İsmail Hakkı Edebali başta olmak üzere, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.