Karacsony’den İmamoğlu’na: Budapeşte için de ümit kaynağı oldunuz

Karacsony’den İmamoğlu’na: Budapeşte için de ümit kaynağı oldunuz
28.08.2019
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Budapeşte Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gergely Karacsony tebrik ziyaretinde bulundu.

İmamoğlu, Karacsony’e, “Dünyanın en güzel şehirlerinden birine yönetici olmak için adaysınız. Bu çok kutsal bir görev ve değerli. Siyasi yolunuzda başarılar diliyorum” dedi. Başkan adayı Karacsony de, “Sizin belediye başkanlığını kazanmanız Macar halkında, Budapeşte’de büyük etki yarattı. İstanbul’daki değişim Budapeşte için de ümit kaynağı oldu” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretleri devam ediyor. Bugün de, Sosyal Demokrat Parti Budapeşte Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gergely Karacsony ile Portekiz Ankara Büyükelçisi Paula Leal da Silva Başkan İmamoğlu’nu Saraçhane’deki Başkanlık Binası’nda ziyaret etti.

KARACSONY: “ÜMİT KAYNAĞI OLDUNUZ”

İstanbul seçimlerinin Macaristan halkı tarafından yakından takip edildiğini belirten Budapeşte Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gergely Karacsony, “İstanbul’daki başarınız Macar halkında, Budapeşte’de de büyük etki yarattı, insanlarımız çok etkilendi. İstanbul’daki değişim Budapeşte için de ümit kaynağı oldu. İstanbul’da ciddi bir değişim imkanı varsa Budapeşte için de bir değişim imkânı var” ifadelerini kullandı.

Karacsony, İmamoğlu gibi Budapeşte’de muhalefet partilerinin desteğini aldığının altını çizerek, “Ülkemizin siyasi yapılarında da ciddi benzerlikler var. Siyasi faaliyetlerimi gerçekleştirmek için belediyeciliği uygun bir alan olarak görüyorum. Umarım ben de sizleri resmi bir ziyaret için şehrime davet edebilirim” dedi.

İMAMOĞLU: “KUTSAL BİR GÖREVE ADAYSINIZ”

Başkan İmamoğlu da Karacsony’e daha önce İstanbul’a gelip gelmediğini sorarak, “İnşallah bundan sonra daha sık gelirsiniz” dedi.

Genç belediye başkan adayına çıktığı siyasi yolda başarılar dileyen İmamoğlu, “Birebir insana dokunan ve insanların hayatını değiştiren yöneticiler belediye başkanıdır. Ben bunu beş yıllık belediye başkanlığı görevimde deneyimledim. Siz de, dünyanın en güzel şehirlerinden birine yönetici olmak için adaysınız. Bu çok kutsal bir görev ve değerli. Böyle bir göreve talip olmak aynı zamanda büyükte bir sorumluluk” diye konuştu.

Budapeşte’yi daha önce ziyaret ettiğini ve Türkiye ile Macaristan arasında çok eskilere dayanan tarihsel bağ olduğunu kaydeden İmamoğlu şöyle devam etti:

“Yeni dönemde şehrinizle ilgili çok güzel ve sıkı bağlar kurmayı arzu ediyorum. Bu tarihsel bağları kuracağımız dönemde belki de o görev size kısmet olacak. Bu bağı çok daha güçlendireceğiz. Size şimdiden başarılar dilerim.”

PORTEKİZ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ DA SİLVA TEBRİK ETTİ

Başkan İmamoğlu öğleden sonra da, kendisini tebrik ziyaretine gelen Portekiz Büyükelçisi Paula Leal da Silva ile bir araya geldi. Da Silva kendilerini kabul ettikleri için İmamoğlu’na teşekkür ederek, İBB Başkanlığı görevinde başarılar diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.