Bursa Büyükşehir’in Zafer Plaza AVM hissesine talipli çıkmadı

03.10.2018
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin satışa çıkardığı Zafer Plaza AVM’deki hissesine talipli çıkmadı.

Borçlarını gayrimenkul ve arsalarını satarak karşılamaya çalışan Bursa’da Büyükşehir Belediyesi, yayınladığı ilanla satışa çıkardığı Zafer Plaza AVM’deki 1822,18 m2’lik hissesinin 1443,89 m2’lik kısmı için 51.426.954,00 TL tahmini bedel belirlemiş ve 2 Eylül’de Belediye Encümen salonunda ihale yapılacağı duyurulmuştu.

OLAY Gazetesi Köşe Yazarı İhsan Aydın, Zafer Plaza AVM için talipli çıkmadığını yazdı.

İşte İhsan Aydın’ın o yazısı:

AVM hissesine talipli çıkmadı

 ‘’Büyükşehir Belediyesi içinde bulunduğu mali tabloyu rahatlatmak amacıyla bir süredir taşınır ve taşınmaz satışları planlıyor.

Ancak ülkenin yaşadığı ekonomik gidişat Başkan Alinur Aktaş’ın bu yolla elde etmeyi planladığı gelir hedeflerini de etkiliyor.

İhsan AYDIN

Dün Büyükşehir Belediye Encümeni’nde Bursa’nın büyük alış veriş merkezlerinden Zafer Plaza’daki Büyükşehir hisselerinin satış ihalesi vardı.

İhaleye katılımcının olmadığını öğrendik.

15 gün süreyle pazarlığa bırakılan AVM hissesi satışının önümüzdeki iki hafta içinde gerçekleşip gerçekleşmeyeceği de bilinmiyor.

Büyükşehir Belediyesi buradan 50 milyon liranın üzerinde bir gelir bekliyordu.

Şimdilik o satış gerçekleşmedi.

Bilindiği gibi Büyükşehir daha evvel Kent Meydanı AVM’deki hisselerini de yine 50 milyon liranın üstünde bir rakama devretmeyi kararlaştırmıştı. Ancak orada da çıkılan ihaleye talipli olmamıştı.

AVM’nin büyük hisselerine sahip firmanın 15 gün içinde Encümen’e teklif sunması bekleniyor.

O teklif gelmez ya da başka talipli çıkmazsa bin 443 metrekarelik hisse Büşükşehir Belediyesi uhdesine kalmaya devam edecek.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.