İYİ Partili Okutan: Milletin bekasını düşünmeyen koltuk sevdalıları…

İYİ Partili Okutan: Milletin bekasını düşünmeyen koltuk sevdalıları…
11.06.2020
A+
A-

Yaklaşık 1 yıldır Anayasa çalışmalarının sürdüğünü ifade eden İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Nuri Okutan, “Parlamenter sistemin önemi nedeniyle tartışılmasının öncüsü olan biziz. Ucube sistemin yanlışlığını halka anlattık. Hangi hususlarda birleşilmesi gerektiği üzerine de bir çalışma hazırladık. Bu çalışmalarımız olgunlaşmaya başladı” dedi.

Yeniçağ’dan Halil Yatar’ın haberine göre, Saray da dahil birçok partinin parlamenter sisteme dönüş çalışması yaptığını bildiklerini dile getiren Okutan, “Biz çalışmalarımızı yaparken bir çok akademisyenle de görüştük. Görüştüğümüz uzman ve akademisyenler bizlere sarayın da böyle bir çalışması olduğunu ifade ettiler. CHP’nin de bu konuda çalışmaları var bizlerle paylaştılar, katıldığımız katılmadığımız yerleri var tabi ki. Böyle bir anayasa değişikliği sırasında hepsini değerli görüyoruz. Biz de Anayasa değişikliği konusunda hazırlıklarımızı tamamladık” diye konuştu.

“İYİLEŞTİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEME DÖNMELİYİZ”

Baştan beri iyileştirilirmiş parlamenter sisteme geçilmesi gerektiği tezini Türkiye’de ilk kez İYİ Partinin ortaya attığını hatırlatan Okutan şunları söyledi:

“Bu çerçevede bir Anayasa hazırlıyoruz. Çalışmalarımızı alanında uzman akademik hukukçularla birlikte yürütüyoruz ve literatür taraması yapıyoruz. Çalışmamız olgunluğa ulaştı. Taslak çalışmanın tüm partilerin katıldığı bir zeminde tartışılmasını istiyoruz.O nedenle yersiz zamansız gündeme getirmek istiyoruz. Bu anayasa değişikliği ile Meclisimizi ve Yasamayı güçlendirmek, Meclis Komisyonlarının işleyişini daha ön plana çıkaran bir çalışma içerisindeyiz. Erkler ayrılığını ve dengesini gözeterek yaptığımız Anayasa çalışmamızda milletin vekili kavramını daha öne çıkardık.”

“BUNLARIN BEKA ANLAYIŞI KOLTUK”

“Saray da bu haliyle Türkiye’nin ilerleyemeyeceğinin farkında. Millet kan ağlıyor, can derdinde. Genel Başkanımız Meral Akşener ortak masaya davet etti. Çok kıymetli bir davetti ve Türkiye’nin halen böyle bir masaya ihtiyacı var. Milletin derdiyle dertlenen herkes çözüm noktasında görüşünü dile getirmeli. Korona virüs salgını olmasaydı da ekonomik ve sosyal sorunlar yaşanacaktı. Korona virüs salgını bu ekonomik çöküşün tuzu biberi oldu. Bunu aşacak hazırlıklar içerisinde değiliz. Milletin bekasını düşünmeyen koltuk sevdalıları bunlar. Bunların beka anlayışı milletin bekası değil. Sandığa inanmıyorlar, inansalar her seçimde ve seçim sürecinde yeni kurallar koymazlar.

Gitmemek için seçim kurallarıyla oynuyorlar. Millet uyandı artık. Milletin iradesinin tecelli edeceği sandığı kurmuyorlar, kendilerinin seçileceği sandığı kurmanın yollarını arıyorlar. Milleti hiçe sayarak irfanına, izanına saygısızlık ederek seçim kanunlarını değiştirmeye çalışıyorlar. Milletin menfaatine olan her şeyde görev almaya hazırız. Yol kazınacaksa yol da kazarız. Ama milletin derdi Sarayın derdi değil.”

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.