Erdoğan: İstanbul ve Ankara’da kaybetmedik

Erdoğan: İstanbul ve Ankara’da kaybetmedik
27.04.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Kızılcahamam’daki toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdi: Esasen biz İstanbul ve Ankara’da kaybetmedik, tam aksine İstanbul ve Ankara’da seçimi kazandık. Her şeyden önce kazanmak nedir, kaybetmek nedir üzerinde durmak gerekir.

İstanbul’da 39 ilçenin 24’ünde AK Parti, 1’inde ortağımız MHP kazanmış durumdadır. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki toplam 312 üyeden 169’u AK Parti’ye 4’ü MHP’ye mensuptur. Ankara’da da durum farklı değildir. 147 üyeden 88’i AK Parti, 19’u MHP, 40’ı diğer partilere mensuptur. İlçelerde ve meclislerde ezici çoğunluk elde ettiğimiz yerlerde büyükşehirlerde nasıl kaybettiğimizi enine boyuna araştıracağız.

İSTANBUL SEÇİMLERİ VE YSK SÜRECİ

CHP diğer birçok konuda olduğu gibi demokratik hakların kullanılmasında da sınıfta kalmıştır. CHP’liler seçimlere gölge düşürmeye çalışıyor. Oysa 16 Nisan halkoylaması sonrasında yapılan açıklamalar arşivlerimizde duruyor. AK Parti’nin sergilediği olgunluk asla CHP tarafından gösterilmemiştir. CHP Genel Başkanı, halkoylamasının sonuçlarını tanımadığını söylemiştir. Hatta halkoylamasını iptal ettirmek için AYM’ye başvurmuşlardır. CHP’nin bu hukuk tanımazlığı hem AYM’de hem de AİHM’de karşılık bulamamıştır. Aynı CHP’nin bugün seçim kanunu kullandığımız için bize saldırması trajikomik bir durumdur. İstanbul’da verdiğimiz mücadeleyle 15 bin oyun gasp edilmesini engellememiz bile başlı başına önemlidir. Burada çok ciddi bir örgütlü organizasyon söz konusu. Kamu yöneticiliği, bu vasfı taşıyanların kamu yöneticisi olmadığı halde, birçok bankadaki işçi statüsündeki kişilerin oraya sokuşturulması bugüne kadar görülmüş değildir.

İşbankası, FİBA, Şekerbank, Garanti’nin birçok çalışanı görev almıştır. İş Bankası bir açıklama yaptı. Biz sizin bilginiz dahilindedir demiyoruz. Ama sizin çalışanlarınız burada görev aldı. Partimize verilen oyların takibini elbette yapacağız. Bugün bu toplantıyla birlikte büyükşehir başkanlarımızla bire bir görüşmeler yapmak istiyorum. Bir yapılanma var, bu yapılanmanın üzerine giderken ne yapacağız bunu konuşmamız lazım. Tabi sonuçta, şeriatın kestiği parmak acımaz diyerek YSK’nın kararına uyacağız.

Buradan şunu çok açık net söyleyeyim, son ana kadar biz hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu bir normal yargı mücadelesi olmaktan çok seçim hukukuna yönelik bir mücadeledir. Bunu sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız. Milletimiz diyor ki, bu İstanbul benim içime sinmedi. Burada bir şaibe olduğu kesin. Bu şaibenin giderilmesi şart. Daha ilk andan itibaren, belediye başkanvekillerinin odalarındaki kilidin göbeğini sökecek kadar bir hırs. Meclis’te seçimler yapıldı. İstanbul’da tüm başkanvekilliklerini bizim arkadaşlarımız kazandı. Burada bir de encümenlik var. Şimdi yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili bir düzenlemenin parlamentoda ele almamız şart. Encümende atanmışlar mı hakin olacak, seçilmişler mi? Yanlışın neresinden dönersek kardır anlayışıyla bu yanlıştan dönmemiz lazım. Tüm bu tartışmalar 31 Mart’tan zaferle çıktığımız gerçeğini değiştirmiyor.

(Yeni Gaste)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.