İYİ Parti’den çok konuşulacak reklam kampanyası

İYİ Parti’den çok konuşulacak reklam kampanyası
05.06.2018
A+
A-
Türkiye 24 Haziran erken seçimlerine doğru giderken, siyasi partilerin seçim hazırlıkları da hız kazandı…

Türkiye 24 Haziran erken seçimlerine doğru giderken, siyasi partilerin seçim hazırlıkları da hız kazandı.

Partiler afiş, bayrak asma broşür dağıtma gibi klasik yöntemlerin yanı sıra sosyal medyayı da son birkaç seçimde etkin kullanmaya çalışıyor.

Ancak bu konuda İYİ Parti bir adım öne geçti ve Google’da verdiği reklamlarla yeni yaratıcı bir reklam yöntemini başlattı.

İYİ Parti’nin verdiği reklamlara göre mesela Google arama motorunda “AKP” kelimesini arattığınızda artık size ilk seçenek olarak, “Artık daha İyi’si var” ifadelerinin yer aldığı tanıtın başlığı önünüze geliyor. Dahası sadece siyasi içerikli aramalarda değil, “Rüya tabiri” aramasını yapan internet kullanıcılarının karşısına da “Kabuslar mı görüyorsun” başlığıyla İYİ Parti’nin tanıtımının yer aldığı link çıkıyor.

İşte o reklam kampanyasının ekran görüntüleri:

GOOGLE’DA ÇALIŞMIŞ DANIŞMAN

İYİ Parti’nin kurucuları arasında geçmişte Google’da çalışmış bir kişi bulunuyor: Taylan Yıldız. “Meral Abla’nın liyakata önem verdiğini gördüm, geldim” diyen Yıldız, şu an partinin genel başkanı Meral Akşener’in danışmanlığı görevini yürütüyor. Yıldız hakkında İYİ Parti’nin sitesinde özetle şu bilgi yer alıyor:

“Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezunudur. Yıldız yüksek lisansını BD’de Massachusetts Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde yapmıştır. 2003’te Stanford Üniversitesi’ndeki işletme doktorası pazarlama programına tam burslu olarak girdi. Taylan Yıldız bir süre Google’da çalıştı. Dünyada yılda en fazla iki kişinin kabul edildiği Stanford Üniversitesi’nde doktora yapan Taylan Yıldız Google tarafından gelen teklifi kabul etmi ve Google’da reklam veren müşterilerin harcamalarını analiz eden Yıldız  reklam veren şirketlerin CEO ve CMO mertebesinde yılda 10 ile 15 milyar dolarlık reklam bütçesi yöneten yöneticilere danışmanlık yapmıştır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.