İYİ Parti: ‘Türk’üm demekten çekinen zavallılar…’

24.10.2018
A+
A-

İYİ Parti Genel Sekreteri Mustafa Cihan Paçacı, genel merkezde gerçekleştirilen Başkanlık Divanı sonrası basın açıklamasında bulundu.

Andımız tartışmalarına da değinen Paçacı, Andımız’ın 2013’deki sözde çözüm sürecinde kaldırıldığını hatırlattı. Paçacı, “Türk’üm demekten çekinen zavallılar Andımız’ı faşistlikle suçlamışlardır” dedi.

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin açıklamalarda bulunan Paçacı, “Anlaşılıyor ki emekliler yaşa değil Saray’a takılmıştır” ifadelerini kullandı.

Paçacı’nın açıklamaları şöyle:

“İşsizlik ülkemizin temel sorunudur. Bu sorunu aşmak ancak istihdam sağlamakla mümkündür. ‘Kamu ekonomik yatırımlar yapmaz’ ezberi bozulmalı bölgeye has yeni bir anlayış geliştirilmelidir. Bu amaçla valilik ve kaymakamlara üreten ekonomiyi bölgede tesis etmek üzere kaynak aktarımı yapılmalıdır.”

“ANDIMIZIN KALDIRILMASI İHANET SÜRECİNDE GERÇEKLEŞTİ”

“Geçtiğimiz hafta Danıştay Andımız’a ilişkin yönetmeliği iptal etmiş ve Türk Milletinin hislerine tercüman olmuştur. O dönemde İmralı ve Kandil’le masaya oturulmuş Andımız’ın kaldırılması da bu ihanet sürecinde gerçekleşmiştir. Kararın ardından Türk’üm demekten çekinen zavallılar Andımız’ı faşistlikle suçlamışlardır.”

“Erdoğan’ın dün yaptığı konuşmasında Türkçü olmadığını söyleyerek Kürt de Kürtçülük yapar sözleri büyük talihsizliktir.”

“Türkçülük birleştiricilik, kapsayıcılıktır. Türkçülüğü bölücülük olarak görmek tarih bilmezliktir.”

“ERDOĞAN’IN, SUUDİ KRAL VE AİLESİNE OLAN YAKINLIĞI”

“Sayın Cumhurbaşkanı dün kendi grubunda Kaşıkçı gelişmelerini anlatmış ve medya ilk kez yerel bir kaynaktan bilgi edinmiştir. Konu Türk yargısındadır ama şunları da söylemekte fayda vardır.”

“Ciddi bir ihmal olduğu görmekteyiz. Her ülke olduğu gibi Suudi Arabistan’la da ilişkiler iyi olmalıdır. Ama Sayın Erdoğan’ın Suudi Kral ve ailesiyle olan yakınlığı nedeniyle bazı olaylara göz yumulması büyük yanlıştır. Olayı aydınlığa kavuşturacak şahsın ülkeden çıkmasına neden izin verilmiştir? Arama izni verilmesine rağmen neden konut ve konsoloslukta aramalar geciktirilmiştir?”

“Binlerce esnaf kepenk kapatmakta, iflas ve konkordatolar art arda gelmektedir. Mutfakta yangın vardır. Vatandaşın maruz kaldığı gerçek enflasyon yüzde 50’yi geçmektedir. Maaşlarda iyileştirmeye ilişkin verdiğimiz yasa tasarısı maalesef reddedilmiştir.”

“AKP HÜKÜMET OLDUĞU TARİHTEN BUGÜNE KADAR…”

“Anlaşılıyor ki emekliler yaşa değil Saray’a takılmıştır. Saray’ın öncelikleri milletin önünde yer almaktadır. Böyle giderse maalesef hükümet IMF ile masaya oturmak zorunda kalacaktır.”

“AKP hükümetleri bugüne kadar eğitim sistemimizi yap-boz tahtasına çevirmiştir. Bu çerçevede eğitim birimlerimiz açıklanan eğitim vizyonunu iyi niyetle ama geçmişten gelen kaygı ile incelemeye almıştır.”

“AKP hükümet olduğu tarihten bugüne kadar milli bayramlarımız gerektiği gibi coşkuyla kutlanmamıştır. Bu 29 Ekim’de de havalimanı açılışı bahane edilerek kutlamalar Ankara dışına çıkarılmıştır. Sizler aracılığı ile Sayın Cumhurbaşkanına soruyorum 29 Ekim’den başka bir tarih bulamadınız mı? Bu sayede bir milli bayramımızın içini daha boşaltmış olmuyor musunuz? İstanbul’daki şantiye kutlamasına gitmeyeceğimizi ve milletvekillerimizle Ankara’da 1. Meclis önünde kutlayacağımızı söylüyorum.”

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.