G kuvveti nedir?

G kuvveti nedir?
09.05.2020
A+
A-

Ona yasak, buna yasak.

En sonunda da döviz, borsa gibi konularda fikir beyan etmek yasak oldu. Aslında anayasaya aykırı olan kanun, kararname, tüzük, yönetmelik ve diğer hukuki düzenleyici kaideler iptal edilebilir. Ancak bunları çıkarmak da bir maharet! Bir mesaj değil mi?

Mesaj ise açık!

Biz AKP olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokratik hukuk devleti nitelikleri üzerinde istediğimiz gibi at koşturabiliriz. Bu nitelikler düzenini yaz-boz kağıdına çevirebiliriz!

***

Tüm boyutları ile topluma uygulanan müthiş bir antidemokratik kuvvet ve baskıdan söz ediyoruz. Şakası yok. Ama neticesi belli. Şöyle ki;

Ülkemizde uygulanan bu antidemokratik kuvvet, toplum üstünde ciddi bir baskı ve basınç yaratıyor.

***

İşte yazının başlığına tam bu noktada kavuşuyoruz.

Açıklamaya geçmeden önce aşağıda yer alan 49 saniyelik videoyu izlemenizi rica ediyorum. Çünkü bu yazı videoda gördüklerinizle bütünlük kazanacak.

Bu ilginç video, bir kadın ile bir erkek iki pilota uygulanan G kuvveti testidir. Ekranın sol üst köşesinde maruz bırakıldıkları G kuvvetleri de anlık olarak gösterilmektedir.

G kuvveti, dünyamızın yerçekimine ait olmayan ve farklı hareketler sonucu uğramış olduğumuz kuvvettir. G kuvveti arttıkça, nesne üzerindeki gerilim artar. Yüksek seviyelere ulaştığında g kuvvetinin etkileri “yıkıcı sonuçlar” doğurabilir.

Videoda gördüğünüz üzere yüksek G kuvvetine maruz kalan kadın pilot, fiziksel yapısı nedeniyle o kuvvetle başa çıkabildi. Ancak erkek pilot ise bu gerilime dayanamayıp geçici bilinç kaybı ile birlikte vücudunu kontrol edemez duruma geldi.

G kuvveti testine giren bu kadın ve erkeği iki ayrı toplum olarak düşünürsek varacağımız ne kadar çok sonuç olur değil mi?

***

Gerçekten de devletlerin akıldan, bilimden, gerçeklikten, demokrasiden ve hukuktan  kopuşları, toplumlar üzerinde videoda izlediğimiz G kuvvetine benzer gerilim ve sonuçlara neden olur.

Bazı toplumlar bu fiziksel ve psikolojik gerilim ve basınçtan güçlü karakter göstererek kurtulabilirler. Çünkü o toplumların kökleşmiş demokrasi ve hukuk kültürleri vardır.

Ancak bazı toplumlar da erkek pilot gibi şuurlarını yitirir ve ne yaptıklarını bilemez konuma gelirler. Bu tür toplumlarda da sosyal adaletsizlik, hukuksuzluk, antidemokratik faaliyetler halkı şuursuzlaştırır.

***

Peki Türkiye, gerilim ve basınca uğrayan bu iki pilottan hangisine benziyor?

Cevaplarınızı duyar gibiyim.

Ancak umutsuzluğa kapılmayın ve unutmayın, yapacak çok işimiz var.

Türk Gençliği olarak, hakkı olan iktidarı demokrasi ile eline aldığında çok köklü reformlara imza atacağız. Güzel ülkemizi ve devletimizi idari yozlaşmışlıktan arındıracağız. Aklın, bilimin ve üniversitelerin hüküm sürdüğü bir ülke olacağız!

Sadece biraz daha sabır…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.