İYİ Parti Milletvekili Tatlıoğlu: Üretici şeftali ağaçlarını kesiyor

İYİ Parti Milletvekili Tatlıoğlu: Üretici şeftali ağaçlarını kesiyor
04.07.2019
A+
A-

İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu TBMM Genel Kurulu’nda Bursa’da tarım ve tarım üreticilerinin sorunları ile ilgili gündem dışı söz alarak Bursalı tarım üreticilerinin sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

Tatlıoğlu, Bursa’nın otomotiviyle, tekstiliyle Türkiye için önemli olduğunu ve stratejik olarak ondan daha fazla tarımıyla da önemli olduğunu söyledi. Tatlıoğlu, Tarım üretimi, meyve üretiminin 2018 gerçekleşmiş rakamlarıyla toplam olarak 770 bin ton olarak gerçekleştiğini ve Bursa’nın 770 bin ton meyveyi Türk ekonomisin emrine amade ettiğini söyledi.

Tatlıoğlu, Bursa’nın temel sembollerinden ve Türkiye’nin sembollerinden birinin de Bursa şeftalisi olduğunu belirtti.

Özellikle ziraat odalarının Bursa’da bu konunun gündeme gelmesi için ciddi olarak çalışmalar yaptığını ifade eden İYİ Parti Milletvekili Tatlıoğlu, bütün kesimleri uyardıklarını belirterek, ‘’Bursa’da ve bütün Türkiye’de tarım üreticileri, maliyetler nedeniyle çok mağdur durumda. 1 kilogram şeftalinin maliyeti 1,75 lira, depolama ve paketleme maliyeti ilaveten 1,60 lira olmasına rağmen suluk şeftalinin alım fiyatı 40 kuruş civarında…’’ dedi.

Bursa’da üreticilerin mağduriyet yaşadıklarını ve şeftali üreticilerinin ağaçlarını kestiklerini ifade eden Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, tarımın olumsuz yönetilmekte olduğunu belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.