İYİ Parti Bursa Teşkilatı, 30 Ağustos’ta ‘Kurucudan Kurtarıcıya’ yürüdü

İYİ Parti Bursa Teşkilatı, 30 Ağustos’ta ‘Kurucudan Kurtarıcıya’ yürüdü
31.08.2019
A+
A-

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’nci yıl kutlamaları kapsamında ‘Kuruluştan Kurtuluşa, Kurucudan Kurtarıcıya’ ana temasıyla Zafer Bayramı yürüyüşü düzenledi.

Yürüyüşe İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kalkınma Politikaları Başkanı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Başkanı Bursa Milletvekili Ahmet Erozan, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu,  İYİ Parti Bursa milletvekilleri, İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu’nun yanı sıra İstanbul ve Bursa il ve ilçe teşkilatları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Osmangazi Türbesi’nde başlayan yürüyüş öncesi partililer, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin türbesini ziyaret etti dualar okundu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kalkınma Politikaları Başkanı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu burada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine dikkat çekti ve “ İki büyük Türk hakanını huzurundayız. Buradan sonra büyük Türk hakanının anıtına yürüyeceğiz. Biz İYİ Parti olarak bu hakanların çok önemsiyoruz ve umurumuzda diyoruz. Başkalarının umurunda olmayabilir. Bu hakanlar bize bir özgür imparatorluk bıraktılar.  30 Ağustos bizim için çok önemlidir. İzmir’e girenlerle Mekke’ye girenler niyet bakamından aynıdır. Hiç bir farkları yoktur. Bu milletin mensubu olmanın gururu ve bilincinde olan bir siyasi hareketiz” dedi.

Konuşmaların ardından, Tophane’den Atatürk Anıtına yürüyüşe geçildi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır, yaptığı konuşmada,  26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos 1922 Kurtuluş Zaferi, sonuçları itibarı ile dünya’nın seyrini değiştiren, Anadolu’daki Türk tarihinin önemli dönüm noktaları olduğuna dikkat çekti.

Bahadır, “Sultan Alparslan, Malazgirt zaferi ile Anadolu’nun kapılarını Türk milletine açarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Kahramanları 30 Ağustos Zaferi ile Türklerin bu coğrafyadan atılamayacağını, Anadolu’nun ilelebet Türk vatanı olarak kalacağını tüm dünyaya ispat etmişlerdir. Büyük taarruzun başladığı 26 Ağustos tarihi bir tesadüf değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk işgalci düşmana son darbeyi vuracağı savaşın tarihini bilinçli olarak Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü ile aynı tarihe denk getirmiştir. 30 Ağustos Zaferi; Bin yıldır bağımsız olarak Anadolu’da yaşayan Türkleri bu topraklardan yok etmeyi amaçlayan emperyalist devletlerin menfur emellerini bitiren son noktayı koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti, bugün anayasamızda tanımladığımız gibi demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmasını, 30 Ağustos Kurtuluş Zaferine borçludur” dedi.

“30 AĞUSTOS BİR PROTOKOL TÖRENİ DEĞİL”

30 Ağustos Zaferi’nin dünyada büyük yankılar yarattığını ve Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ezilen tüm milletlere örnek teşkil ettiğine dikkat çeken İYİ Parti İl Başkanı Bahadır, sözlerine şöyle devam etti:

“30 Ağustos bir protokol töreni değil, yüce Türk Milletinin genelini ilgilendiren anlı ve şanlı Zafer Bayramımızdır. Bu zafer, Türk Milletinin kendine güven duygusunun, milli şuur ve kudretinin yeniden tescilidir. Bu zafer,  Türk milletinin çağdaş medeniyet yolundaki en önemli köprüsüdür. Bu zafer, Türk milletinin ilelebet bu topraklarda yaşayacağını dünyaya kabul ettirdiğinin senedidir. Bu zafer, Misak-i Milli ile sınırları çizilen, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun temelidir.  Bu zafer göstermiştir ki; Anadolu ilelebet Türk Milletinin vatanı olarak kalacaktır. Anadolu’da ilelebet Türk Milleti hür ve bağımsız yaşayacaktır. Anadolu’da ilelebet Türk Devleti var olacaktır. Anadolu’da ilelebet Türk’ün şanlı bayrağı dalgalanacaktır. Ne mutlu Türküm diyene.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.