‘İYİ Belediyecilik Vizyon Kitabı’ kitabı çıktı!

‘İYİ Belediyecilik Vizyon Kitabı’ kitabı çıktı!
07.02.2019
A+
A-

İYİ Parti, İYİ Belediyecilik Vizyon Kitabı ile “31 Mart’ta yapılacak yerel seçime yönelik hedef ve ilkeler” açıklandı.

Kitabın önsözünü kaleme alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İYİ Belediyecilik şehirleri insanı merkeze alarak yönetecek. Rantın değil, hemşehrimizin rahatının peşinde olacağız” dedi.

Milliyet’ten Bahar Atakan’ın haberine göre, kitapta, “İYİ Belediyecilik İlkeleri” başlığında öne çıkan bazı ifadeler şöyle:

“Halkın katılımı”

-Herkesi ilgilendiren konularda halkoyuna başvurulacak, alınacak kararlara halkın katılımı sağlanacak. Kamu kaynaklarının kullanımı ile ilgili gerçekleştirilecek harcama dökümleri kamuoyu ile düzenli olarak paylaşılacak.

– Belediye binalarında, kent meydanlarında, kamusal alanlarda ve toplu taşıma araçlarında ücretsiz internet hizmeti sağlanacak.

– Kooperatifleşmenin önü açılacak, dar gelirliye barınma ve konut edinme destekleri verilecek. Muhtaç ve kimsesiz yaşlılarımız için İYİ Yaşam Evleri açılacak.- Şefkat Çocuk Koruma Evleri ile kimsesiz kalmış, evden kaçmış, ailesi tarafından sömürüye uğramış çocuklarımıza yuva olacağız.

“İYİ kart”

– Sosyal yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yapılacak nakdi yardımlar İYİ Kart’lara yüklenecek ve İYİ belediyelerimizin anlaşmalı olduğu indirimli market, bakkal ve kooperatiflerde kullanılacak.

– Kentlerde raylı sistemler kurulacak, kesintisiz ulaşım bütünlüğüne erişilecek. Toplu taşımada elektrikli araç kullanımına geçilecek. Öğrencilere ücretsiz ulaşım sağlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.