Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında flaş gelişme

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında flaş gelişme
24.11.2023
A+
A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça’nın hedef gösterilmesine ilişkin açılan soruşturma kapsamında Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı gözaltına alındı.

Ülkü Ocakları eski genel başkanı Sinan Ateş’in torbacılara öldürtülmesiyle ilgili soruşturma nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça’nın “Orhun Haber” adlı hesap üzerinden hedef alınmasına ilişkin çarpıcı bir gelişme daha yaşandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki kişiden birinin Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder olduğu öğrenildi.

Orhun Haber isimli sosyal medya hesabından geçen pazar günü yapılan paylaşımda, “kripto FETÖ’cülerin yargıdaki Hak-Yol cemaati içerisine sızdığı ve Sinan Ateş dosyasının savcısı Ayhan Ay’ın da Hak-Yol cemaatine sızan isimlerden olduğu” öne sürülmüş, ayrıca “Ankara Başsavcısı Akça’nın da FETÖ’cü olduğu ve örgütsel talimatla hareket ettiği” iddia edilmişti.

Paylaşım üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında ilgili yayınlarla ilgili olduğu için Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder gözaltına alındı.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.