İBB’de tarihi devir teslim töreni…

İBB’de tarihi devir teslim töreni…
17.04.2019
A+
A-

31 Mart Mahalli İdareler seçiminde İstanbul’u kazanan CHP’li Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından mazbatasını aldı. İmamoğlu daha sonra devir teslim töreni için Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediye binasına geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatayı almasının ardından, CHP’nin hem eski hem de yeni meclis üyeleri Ekrem İmamoğlu’nu karşılamak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geldi.

Belediye görevlileri ise devir teslim için hazırlıklarını tamamladı. Bina çevresine güvenlik önlemleri artırılırken, içeride ise devri teslim hazırlık yapıldı.

Çağlayan’da mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane’ye hareket eden İmamoğlu’nu burada çok sayıda partili ve halk karşıladı. İzdiham nedeniyle kapıda resmi karşılama yapılamadı.

Belediye Binası’ndan içeri giren İmamoğlu, devir teslim töreni öncesi açıklama yaptı.

İmamoğlu, “Halkımıza dışarıda otobüsün üzerinden hitap edeceğim, çağrımı yapacağım. Halkımızla bu hafta sonu cumartesi ya da pazar günü bütün İstanbul halkımızı davet ederek süreci anlatacağımız bir buluşmamız olacak. Herkesi, kadın erkek, çoluk çocuk herkesi Saraçhane’ye bekliyoruz diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları:

– Görev devir teslimini sayın Uysal ile birazdan yapacağız.

-Toplumun demokrasiye olan inancından asla vazgeçmedik.

-Bu şehirde yaşayan insanların sevgi, saygısıyla oluşturduğu birlik ve beraberlik duygusundan vazgeçmedik. 16 milyon insanın hakkını yedirmeyiz dedik.

-Bu kentin ihtiyaçlarını biliyoruz. Bugün itibariyle belediyenin kapısı 16 milyona açılmıştır.

– Bizim kafamız, zihnimiz ve vicdanımız çok net. Dolayısıyla, bu sürecin de netleşmesiyle 17 gündür devam eden ve bugün sona eren belirsizliğin daha sonraki günlerde tartışmasının da bertaraf edilmesi konusunda en hassas bir şekilde süreci tamamlamalarını da diliyorum.

– Bu şehirde belediyenin kurulduğu tarihten bugüne kadar emek harcayan herkese şükran duygularımı belirtmek istiyorum.

İMAMOĞLU, UYSAL’IN YANINDA

İlk konuşmasının ardından İmamoğlu, görev devir teslimini gerçekleştirmek üzere mevcut belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın yanına çıktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.