Demokratlar’dan, Sıcaksu projesine destek

05.08.2018
A+
A-

Bursa Osmangazi İlçesi Sıcaksu mevkiinde termal turizm için hamle yapan Suudi-Kuveyt sermayeli şirket ile Büyükşehir anlaşamadı. AK Parti milletvekillerinin uzun bir süredir Sıcaksu ile ilgili yapmış olduğu çalışmalar ise sonuç verdi. AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın aracılığıyla Büyükşehir gündemine Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük emirliği olan Dubai merkezli dünya devi bir firma girdi.

Dubai’de ilk beşte, dünyanın çeşitli yerlerinde ise otelleri olan, bünyesinde inşaat grupları da yer alan firma, Aydın aracılığıyla Büyükşehir’le temas kurdu. İlk görüşmeler olumlu olunca, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz ve Genel Sekreter Yardımcısı Murat Kuşun yerinde inceleme için Dubai’ye gitti.

Turizm alanındaki çalışmaları yakından takip eden Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan; “Son gelişmeler, Bursa adına olumludur. Firmanın Bursa’ya ayrıcalıklı bir proje üretmesi beklentilerimizdendir. Bu bölgeyle ilgili Kent Meydanı ve Kültürpark’ı da içine alacak şekilde proje çalışması yaptıklarını basın aracılığı ile öğrendik. Ankara-İzmir asfaltını yer altına alarak yapılacak bir çalışmayı, yıllardan beri ulaşım noktasında adım beklediğimiz için destekliyoruz. Sıcaksu’ya komşu olan mahallelerinde, Bursa’ya büyük değer katacağını düşündüğümüz için bir an önce bu büyük termal yatırımı ile dönüştürülmelidir’’ dedi.

Gaziakdemir, Kanalboyu bölgelerinin de dönüşümden gerekli payı alması gerektiğini belirten DP Osmangazi İlçe Başkanı Kaplan, ‘’Eski işlevini yitirmiş, misyonunu doldurmuş Merinos stadı da dönüşümden payını almalı, aradaki yol yer altına alınarak, Atatürk Merinos Kültür Merkezi ile birleştirilmelidir. Bursa Büyükşehir güçlü bir firma ile işbirliği içine girmesi, bürokratik sıkıntıların derhal kaldırılarak, Bursa’ya 10 milyar lira değerindeki turizm yatırımının kazandırılması, marka şehir olmamız yönünde büyük bir destek olacaktır. Eğer bu firmada bürokratik engelleri aşamazsa, böyle büyük bir piyangoyu Bursa, yakalama şansını tekrar bulamaz. Demokratlar olarak üstümüze düşen sorumluluğu almaya hazırız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.