Davutoğlu cephesinden Erdoğan’a: AKP’deki erimeyi durduramaz!

Davutoğlu cephesinden Erdoğan’a: AKP’deki erimeyi durduramaz!
09.12.2019
A+
A-

Davutoğlu liderliğinde ‘Bizim Parti’ gelecek 14 Aralık ya da izleyen birkaç gün içinde kurulacak. Partinin Genel Merkezi yakın çevredeki İYİ Parti’yle komşu oluyor.

Manisa eski Milletvekili Selçuk Özdağ, İstanbul Şehir Üniversitesiyle ilgili eski yol arkadaşları Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek’i dolandırıcılıkla suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuşmasıyla kendi ayağına sıktığını söyledi.

“Kendi ayağına sıkmıştır, bu AK Partide ki erimeyi durduramayacaktır” diyen Özdağ, Şehir Üniversitesi ila Halk Bank arasındaki bir meselenin Davutoğlu’na mal etmek istemenin bir korkunun, bir telaşın ve kendi eriyen tabanını durdurmanın bir algı metodu olduğunu belirtti.

“Şeffaflık yasasını, dürüstlük yasasını, hırsızlığı önleme yasasını, yolsuzluğu önleme yasasını getiren adam bugün yolsuzlukla suçlanıyor. Bu yasaya mani olan kişi yolsuzlukla itham ediyor bunun takdirini milletimiz verecek” diyen Özdağ, “Eğer burada bir yanlışlık, usulsüzlük, kanunsuzluk varsa 4.5 yıldır bunu Cumhurbaşkanı bilmiyor muydu” diye sordu.

“Çok ciddi vefa sorunu olmuştur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le Şehir Üniversitesiyle ilgili yaptığı konuşmayı açıklamasına tepki gösteren Özdağ, “Bu konuşmasıyla da çok ciddi biçimde vefa sorunu olmuştur. Gül’le olan konuşmasını açıklamasını doğru bulmadım. Demek ki bir şey konuştuğunuzda ifşa ediyor” dedi.

Abdullah Gül’ün Şehir Üniversiteleri için bir usulsüzlük teklif etmediğini kaydeden Özdağ, “Cumhurbaşkanı bu konuşmasıyla ayağına sıktı. Davutoğlu’nun ve bizim veremeyeceğimiz bir hesabımız yok. Bu AK Parti’deki erimeyi durduramayacaktır” dedi.

Bu arada Ahmet Davutoğlu’nun, “Şu anda görev yapanlar da olmak üzere yaşayan bütün cumhurbaşkanları, başbakanlar, kamu bankalarının bağlı olduğu bakanlar ve özelleştirme yüksek kurulunda görev yapmış yetkililerin ve onların birinci derece ve ikinci derece hısımlarının ve akrabalarının mal varlıklarını ve bu varlıklardaki değişimi bu kişilerin siyasete girdikleri devlet görevi üstlendikleri günden bugüne kadar araştırmak ve soruşturmak üzere TBMM’de gerekli komisyonlar oluşturulması” teklifi de yeni parti kanadında büyük bir destek gördü.

TBMM’de 24.25 ve 26. Dönem Manisa Milletvekili olarak görev yapan ve gelecek hafta kurulması beklenen Davutoğlu’nun partisinde Kurucular Kurulu’nda yer alacak isimlerden Selçuk Özdağ, Medyafaresi.com’a önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Eğer burada bir yanlışlık, usulsüzlük, kanunsuzluk varsa 4.5 yıldır bunu Cumhurbaşkanı bilmiyor muydu?”

“Şehir Üniversitesinin aldığı krediyle ilgili mesele üniversite ile Halkbank arasında bir problem. Bunu Davutoğlu’na mal etmek bir korkunun bir telaşın ve kendi eriyen tabanını durdurmanın bir algı metodu, bu şekilde bir algı oluşturarak bunlar dürüst değil demek istiyor.

Sayın Davutoğlu da mademki bana bir izanda bulunuyorsunuz, hodri meydan hepimizin mal varlıkları açıklansın, birinci derece akrabalı hısımlarımız olmak üzere diyor. Şeffaflık yasasını, dürüstlük yasasını, hırsızlığı önleme yasasını, yolsuzluğu önleme yasasını getiren adam bugün yolsuzlukla suçlanıyor.

Bu yasaya mani olan kişi yolsuzlukla itham ediyor bunu takdirini milletimiz verecek. Eğer burada bir yanlışlık, usulsüzlük, kanunsuzluk varsa 4.5 yıldır bunu Cumhurbaşkanı bilmiyor muydu?

“Erdoğan Parti Grubuna, Soruşturma Komisyonu kurulması talimatı versin”

Mal varlığı bildirimleri şu anda kapalı olarak veriliyor, Davutoğlu bunu kamuoyuna açıklayalım diyor.  Bütün mal varlıklarını herkes açıklasın. AK Parti Grubuna, genel başkan Erdoğan’a bir görev düşüyor. Meclis’te bir Araştırma Komisyonu kurularak 2002 yılından itibaren kimlerin, kamu bankalarından, kimlerin, hangi kuruluş, şirket, vakıf, dernek, üniversitelerin kredi aldıklarını ve akıbetlerini araştırsın. Buna Şehir Üniversitesi’nin almış olduğu kredi de dahil. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok başkaları da bu kadar açık ve şeffaf ise hesap vermeye davet ediyoruz.

Hatta araştırmayı soruşturma komisyonuna çevirsinler.  Meclis’te Soruşturma Komisyonu kurulsun. Sayın Cumhurbaşkanı burada bir usulsüzlük,  bir kanunsuzluk varsa suç duyurusunda bulunmalı ve bu suç duyurusunda devreye girmeli. Yoksa parti kurarken iftiralarla çeşitli algı metotlarıyla bu insanları yıpratmaya kimsenin hakkı yok. Burada savcı var devreye girmelidir.

 “İdris Güllüce’nin adı niye zikredilmiyor”

Cumhurbaşkanı stadyumları örnek gösteriyor. Kulüplerin niye 7 Milyar liralık borçlarını ötelediniz diyor. Stadyumların yüzde 90’ı devletin. Manisaspor ile Akhisarspor’un kullandığı stadyum devlete ait. Hatta bazı Kulüplerin stadyumlarına devlet büyük katkıda bulundu Galatarasay, Beşiktaş gibi. O nedenle bu da doğru değil çarpıtma.

Özelleştirme İdaresi’nin metninde 5 kişinin imzası var, Davutoğlu, Babacan Şimşek, Feridun Bilgi’nin imzası var. Ama İdris Güllüce’yi zikretmiyor. Güllüce, hala AK Parti üyesi. Mademki burada usulsüzlük, kanunsuzluk var o zaman İdris Güllüce’yi partiden uzaklaştırmak için Disiplin Kurulu’na sevk etmesi lazım. Niye İdris Güllüce’nin adı zikredilmiyor ve niye burada yok.

Çünkü AK Parti de olursanız size kimse dokunmaz. Ama ayrıldığınız gün yanlış yapmışsanız zaten yanmışsınız, yapmamışsanız da trollerin ve iftiraların hedefi olursunuz.

“Halk Bankası Amerika da yargılanıyor orada bizim isimlerimiz yok”

Haftaya partimizi kuruyoruz, içişleri bakanından randevu talep ettik. Partinin ismi, logosu, program ve tüzük her şeyi hazır. Biz cesur yürekleriz, korkmuyoruz. Türkiye’ye şeffaflığın gelmesi, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün gelmesi için üzerimize düşen ne ise milletimize karşı borcumuz var onu ödemek istiyoruz.

Halk Bankası Amerika da yargılanıyor o dosyada isimlerimiz yok. Cumhurbaşkanının birada zikrettiği isimler orada yok. Orada kimlerin olduğunu kamuoyu biliyor. Mal varlıklarıyla da ilgili araştırma Komisyonu kurulmalı. Kurucular kurulu olarak mal varlıklarını açıklayacağız.

“İçişleri Bakanı’na 5 kişilik heyet gidecek”

İçişleri Bakanına 5 kişilik bir heyet gidecek ve teslim edecek. Sayın Davutoğlu gitmeyecek. Geçen sefer Meral Akşener gitmiş ve TBMM Başkanvekilliği ve bakanlık yaptığı halde kendisine protokol uygulanmamışlar ve zorluklar çıkarılmış. Aynı zorlukları hatta daha fazlasını biz de bekliyoruz. Meral Hanım çıkarken MHP’yi bölüyordu biz Ak Parti’den oy alıyoruz.

“Cumhurbaşkanı bu konuşmasıyla ayağına sıkmıştır”

Bu konuşmasıyla Erdoğan kendi ayağına sıkmıştır. Bu konuşmasıyla da çok ciddi biçimde vefa sorunu olmuştur. Gül’e konuşmasını açıklamasını doğru bulmadım. Demek ki bir şey konuştuğunuzda ifşa ediyor.

Gül de usulsüzlük teklif etmemiştir. Bunlar doğru değil. Türkiye ‘nin geldiği nokta açısından utanç duyuyorum, hicap duyuyorum. Davutoğlu’nun ve bizim veremeyeceğimiz bir hesabımız yok. Bu AK Parti’deki erimeyi durduramayacaktır.”

(Hülya Karabağlı/Medyafaresi)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.