Zafer Partisi’nin İBB Adayı için dikkat çeken isim

Zafer Partisi’nin İBB Adayı için dikkat çeken isim
28.12.2023
A+
A-

Zafer Partisi, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak gösterecek.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala partiler de adaylarını açıklamaya devam ediyor. CHP’nin adayı mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu olurken, AK Parti ise henüz aday açıklamadı. Zafer Partisi’nin İBB Başkanı adayı ise eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu olacak.

Genel Başkan Ümit Özdağ ile görüşen Azmi Karamahmutoğlu arasında yapılan konuşmada, adaylık konusunda mutabık kalındığı öğrenildi.

AZMİ KARAMAHMUTOĞLU KİMDİR?

1958 yılında Erzurum-Oltu’da doğan Azmi Karamahmutoğlu ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Oltu’da tamamladı. 1976 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1980 yılında mezun oldu.

Ülkücü hareketin önemli isimlerinden olan Karamahmutoğlu, 1978-1980 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürüttü.

12 Eylül darbesi sonrası tutuklanarak Mamak Askeri Cezaevi’ne gönderilen Karamahmutoğlu, 1984 yılında tahliye edildikten sonra siyasete geri döndü.

Azmi Karamahmutoğlu, siyasi hayatına Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) devam etti. 1991 yılında MHP’den Ankara Milletvekili seçildi. 1995 yılında MHP Genel Başkan Yardımcısı oldu. 1999 yılında tekrar MHP’den Ankara Milletvekili seçildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.