CHP’de Kılıçdaroğlu’na sürpriz rakip

CHP’de Kılıçdaroğlu’na sürpriz rakip
26.02.2020
A+
A-

CHP Mersin eski Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mart’ta yapılacak olan CHP Olağan Genel Kurultayı’nda genel başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

24’üncü dönem CHP Milletvekilliği yapan Atıcı, 28-29 Mart’ta yapılacak 37’nci CHP Olağan Genel Kurultay’ında genel başkan aday adayı olduğunu partisinin il binasında gerçekleştirdiği basın açıklaması ile duyurdu.

Aday adaylığı sürecinde partililerden destek beklediğini kaydeden Atıcı, genel kurulun demokrasi şöleni içerisinde geçmesi gerektiğini söyledi.

Genel kurulların geçmişin muhasebesinin yapıldığı, geleceğin de inşa edildiği önemli platformlar olduğunu vurgulayan Atıcı, “Türkiye’ye demokrasi getirebilmesi için öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi içerisindeki demokrasi anlayışını daha da üst düzeylere taşımalı ve diğer partilere de örnek olmalı. Partimizde karar mekanizmalarının tabandan tavana doğru işlediği, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleri ve değerlerinden ödün vermeden, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalarak, günün değişen koşullarına göre yeniliklerin yapıldığı yepyeni bir öyküyü Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş her bir birey ile birlikte yazmalıyız. Yani yepyeni bir öykü yazmak için karşınızda ve bu yola çıkmış bulunuyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.