Bursa Milletvekili Kılıç, öğrencilik yaptığı yerde ders verdi

Bursa Milletvekili Kılıç, öğrencilik yaptığı yerde ders verdi
07.01.2019
A+
A-

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu tarafından 15.’si düzenlenen Siyaset Okulu’nun bu yılki açılış sunumu AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç tarafından yapıldı. Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Burak Küntay, “15 yıl önce yola çıktığımızda bu projeye öğrencimiz olarak katılan Ahmet Kılıç’ın bugün bir milletvekili sıfatıyla sunum yapıyor alması benim için çok anlamlıdır, kendisiyle gurur duyuyorum” dedi. Siyaset Okulu’nun açılış sunumunu gerçekleştiren Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ise, “Türkiye’de Gençlik ve Siyasal Katılım Boyutları” başlıklı konuşmasında gençlere siyasete girmeleri çağrısında bulundu.

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu Siyaset Okulu Sertifika Programı’nın 15.’si üniversitenin Beşiktaş Kampüsü’nde başladı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen programda bir konuşma yapan Doç. Dr. Burak Küntay, geçmiş yıllarda Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan ve Erdal İnönü’nün de aralarında bulunduğu çok sayıda devlet adamının proje kapsamında ders verdiklerini kaydetti.

15. yıla Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ın açılış sunumuyla başlayacaklarını söyleyen Küntay, “Bugün benim için en anlamlı günlerden biri. Çünkü 15 yıl önce sertifika programımıza öğrenci olarak katılan Ahmet Kılıç, bugün açılış sunumunu yapacak. Bundan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum” diye konuştu.

Doç. Dr. Burak Küntay’dan sonra kürsüye çıkarak Siyaset Okulu’nun açılış sunumunu yapan Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, sertifika programının; geçmişten günümüze kadar geçen süre içerisinde pek çok kişiye önemli katkılar sağladığını, kendi siyasi yolculuğunun da mihenk taşlarından biri olduğunu söyledi. “Türkiye’de Gençlik ve Siyasal Katılım Boyutları” başlıklı bir sunum yapan Kılıç, “Buralardan yetişmiş biri olarak yeni dönemin açılış konuşmasını yapmak kendi adıma çok önemli” dedi.

“Gençliği kazanan geleceği kazanır”

Kılıç, Türkiye’nin genlerin enerjisini ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Siyasete girin” çağrısında bulundu.

Gençlerin karar alma mekanizmalarında nesne olmaktan ötede aktif özneler olması gerektiğini belirten AK Parti Bursa Milletvekili Kılıç, şöyle konuştu :

“Gençliği kazanan geleceği de kazanır. Siyasetin ve ülkenin geleceği yeni isimlerin yetişmesi ile doğru orantılıdır. Siyasi partilerin temel işlevlerinden birisi siyasetçi yetiştirmek olmalıdır. Ancak yapılan araştırmalar Türkiye’de gençlerin genelinde siyasi katılım oranlarının istenenden düşük olduğunu göstermektedir. Gençlerin siyasette ve karar alma mekanizmalarında sayıca yetersiz olması, onların potansiyellerinden yeterince yararlanmamızı engellemektedir. Bu nedenle gençlerin Kent Konseyleri ve çalışma meclisleri, öğrenci toplulukları, sivil toplum kuruluşları ile gönüllü inisiyatiflere dâhil olmalarını önemsiyoruz.”

“Gençleri siyasete katmayı teşvik ediyoruz”

AK Parti’nin, her zaman gençleri siyasete kazandırmak için teşvik edici bir politika izlediğine dikkat çeken Kılıç, “Meclisteki ve kabinedeki yüzlerin, bakanların, bakan yardımcılarının giderek gençleşmesi, yerel yönetimlerde genç belediye başkanları ve başkan yardımcılarının görülmesi, belediye meclislerindeki genç sayısının artışı bu politikanın somut yansımalarıdır” şeklinde konuştu.

Kılıç, AK Parti’nin gençleri, sosyal ve ekonomik kalkınmanın itici gücü olarak gördüğüne ve siyasete gençlik gözünden bakabilme ve yorumlayabilme iddiasında olduğuna değindi.

“Siyasette eğitim olmazsa olmazdır”

Siyasette eğitimin olmazsa olmaz olduğuna dikkat çeken Vekil Kılıç, bu noktada bu tarz organizasyonların da önem arz ettiğini belirtti. Ahmet Kılıç, ayrıca Siyaset Okulu’nun birçok kişiye fayda sağlayan önemli bir etkinlik olduğunun altını çizerken, etkinliğin geçmiş yıllarda İstanbul dışında ilk kez Bursa’da da düzenlediğini, bunda da kendisinin ve ekip arkadaşlarının gereken desteği verdiğini belirtti. Kılıç, Ak Parti’nin de “Siyaset Akademisi” adıyla bu tarz bir etkinliği yıllardır başarıyla uyguladığını söyledi.

Milletvekili Ahmet Kılıç’ın açılışını yaptığı programda daha sonra Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Pelin Yantur da birer sunum gerçekleştirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.