BUSİAD: Bu kış zor geçecek

01.10.2018
A+
A-

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, geçtiğimiz iki ayda elektrik ve doğalgaza zamlar yapıldığını ve o zamlar için “Enerjimiz tükeniyor ve hükümet bizlerin de görüşünü almalı” başlıklarıyla iki basın açıklaması yaptığını hatırlatarak, “Vardığımız noktada son zamlarla 3 ay içinde zam oranı hem elektrikte, hem doğalgazda yüzde 50’nin üstüne çıktı. Bu kez de bu kış zor geçecek diyoruz” ifadesini kullandı.

BUSİAD Başkanı Türkay, bu ay başında da elektriğe sanayide 18, doğalgazda da yüzde 18.5 zam yapıldığını belirterek, “Bu zam oranını sanayici, iş insanı kendi karından karşılayamaz. Mecburen ürettiği ürüne veya hizmete zam olarak yansıyacak. Bu da enflasyonu yukarı çekecek. Umarım gelecek ay da bir zam görmeyiz. Dolarda durağan bir durum yakalanmaya başlamışken, bu zamlar Türkiye için hayırlı olmadı” dedi.

Türkay, “”Üreterek kalkınmak zorundayız, sanayide de, tarımda da, hizmet sektöründe de bu geçerli. Üretmek zor bir iştir” demiştik. Artık daha da zor. Umarım sanayiciler bu zamları tüketiciye yansıtabilir diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.