Bursalı küçük karikatüristlerin büyük başarısı

Bursalı küçük karikatüristlerin büyük başarısı
12.06.2018
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) Gemlik Kurs Merkezi Karikatür Atölyesi öğrencileri, Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin organize ettiği ‘Sanat’ konulu karikatür yarışmasından ödülle döndü.

Yaratıcı Çocuklar Derneği ile Aydın Doğan Vakfı’nın her yıl ortaklaşa yürüttüğü karikatür, öykü ve fotoğraf yarışmaları bu yıl da gerçekleştirildi. On birincisi yapılan organizasyonda, karikatür etkinliğinin konusu ‘Sanat’ olarak belirlendi. Türkiye çapında düzenlenen yarışmaya, çok sayıda okul ile sanat atölyesinden çalışmalar gönderildi.

Tamamı karikatüristlerden oluşan 5 kişilik jüri üyesinin Türkiye’nin dört bir yanından gelen eserler ile ilgili yaptığı zorlu değerlendirmeler sonucunda; Gemlik 11 Eylül İlkokulu öğrencilerinden Abdulgani El Said, üçüncü ve dördüncü sınıflar kategorisinde Türkiye ikincisi oldu. Gemlik Lale Kemal Kılıç Ortaokulu öğrencilerinden Azra Nur Yavuz ise beşinci ve altıncı sınıflar kategorisinde iki çalışmayla boy gösterdi. Yavuz, bir çalışmasıyla Türkiye ikincisi olurken, diğer çalışmasıyla aynı kategoride Türkiye dördüncülüğünü elde etti.

Gemlik Halitpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Ayşe Berra Arıdil ile Ayşe Nur Öksüz de beşinci ve altıncı sınıflar kategorisinde Türkiye dördüncüsü oldu. Öksüz, başka bir çalışmasıyla ilk 10’a girerek sergileme ödülünü kazandı. Gemlik Ali Kütük Ortaokulu öğrencilerinden Arif Tozcuer, yedinci ve sekizinci sınıflar kategorisinde Türkiye dördüncülüğünü elde etti.

BUSMEK Gemlik Kurs Merkezi Karikatür Atölyesi’nin 5 öğrencisi, yarışmada toplamda 7 madalya ve 2 kupa kazanarak, büyük bir başarıya imza atmış oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.