Bursa’da İYİ’ler iyi çalışıyor

Bursa’da İYİ’ler iyi çalışıyor
21.06.2018
A+
A-

İYİ Parti Bursa 2’ci Bölge Milletvekili adayı İsmail Şenol, seçime günler kala tempoyu artırdı. Şenol saha çalışmalarından olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek partisinin seçim vaatlerini vatandaşlarla paylaştı.

İşte satır başları ile Şenol’un gündemde kalan açıklamaları. Şenol; “Ülkemizin kaderi, kendisini yenilemeyen, gücü sımsıkı elinde tutan bir zihniyete, asla ve asla terk edilemez. Egemenliği yeniden millete verecek olan, parlamenter sisteme dönüş hedefimizi gerçekleştireceğiz. Cumhuriyet ve demokrasinin tüm uygulamaları, Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı taşıyan herkese, eşit biçimde sağlanacaktır. Hedefimiz, parlamenter sistemi en kısa sürede tekrar hayata geçirmektir.

Mevcut iktidar tarafından, tamamen devre dışı bırakılmış olan Sayıştay’ı tekrar işler hale getireceğiz. Polislerimizin özlük haklarını iyileştirecek, ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız. Uzman er ve erbaşlara, görev süreleri sonunda, kadroya geçme fırsatı sunacağız. Öğretmenlerimizin ek ders ücretlerini artıracak, 3600 ek gösterge alabilmelerinin yolunu açacağız. Muhtarlarımıza, mahallelerin acil ihtiyaçları için belediye bütçelerinden ödenek tahsis edeceğiz. Anadolu kültürüne uygun, bir kentleşme anlayışına sahip ‘İYİ Kent Modeli’ni hayata geçireceğiz” İfadelerini kullandı.

FETO’NUN BAĞLANTILARINI ÇIKARTACAĞIZ!

Şenol’un hedefine aldığı FETÖ ile ilgili olarak da; “FETÖ’nün siyasi bağlantılarını ortaya çıkartıp, yargıya teslim edeceğiz. Ordumuzun kurumsal yapısı ve iç işleyişini, kapsamlı bir şekilde gözden geçirerek, siyasi etkilerden tamamen arınmasını ve bünyesinde hiçbir ideolojik grubun örgütlenememesini sağlamak için, gerekli yasal ve idari önlemleri alacağız. Biz iktidara geldiğimizde başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere, tüm askeri liseler, Harp Akademileri ve GATA’yı yeniden faaliyete geçireceğiz. Kontrolden çıkmış durumdaki enflasyon, döviz kuru ve faizleri kontrol altına alacak bir makroekonomik istikrar programı açıklayacak, bu sayede, reel kesimin önünü görebilmesini sağlayacağız. Bütçe birliği ilkesi çerçevesinde, ‘Varlık Fonu’nu kaldırıyoruz. Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere kalkınmada sorun yaşayan bölgelerde, üretim odaklı kamu-özel işbirliği projelerini teşvik edeceğiz. İşsizlik oranını, OECD ortalamasına, yüzde 5.6’ya düşüreceğiz. Kadın istihdamını yüzde 50’ye yükselteceğiz. Meslek yüksekokulu mezunlarına, kısa dönem askerlik imkânı tanıyacağız. Çiftçimizin mazotu yüzde 50 indirimli almasını sağlayacağız. Özel teknoloji meslek liseleri kuracağız. Yıllardır üniversite dünyamızın sırtında bir kambur olan YÖK’ü kaldıracak, bilimsel çalışmaların önünü açacağız. ihtiyaç sahibi olanlardan sağlık sigortası primi almayacağız. Emeklilerimizin sırtından, ‘muayene ve ilaç katkı payı’ yükünü kaldıracağız” dedi.

İYİ HAYAT HAKKINIZ!

Şenol; iktidara geldiklerinde “Vatandaşlarımızın ödeyemedikleri için bankalar tarafından tahsilat şirketlerine satılmış olan, tüketici kredisi, kredili mevduat hesabı ve kredi kartı borçlarının, en az yüzde 80’ini sileceğiz. Genç işsizlere, iş bulana kadar aylık 500 TL vatandaşlık maaşı bağlayacağız. Emeklilere yılda iki kez bayramlarda, 1.500’er TL tutarında ‘İYİ Bayramlar İkramiyesi’ vereceğiz. İhtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan çocuklarının, 36 aya kadar gıda ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir sistem kuruyoruz. 2000 yılından sonra emekli olan kişiler için ‘intibak yasası’ çıkararak emeklilerimizin maruz kaldığı ayrışmaya son vereceğiz. Passolig uygulamasını kaldıracağız. İlk 100 gün içerisinde, hiç vakit kaybetmeden Türkiye Dayanışma Fonu’nu kuracağız. 30 Nisan 2018 itibariyle borçları yasal takibe ya da yakın takibe alınmış olan, ve de borçları tahsilat şirketlerine satılmış olan 5 milyon vatandaşımızın tüketici kredisi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından doğan borçlarını satın alacağız. Değil borcunu ödemek, evine ekmek, çocuğuna süt bile götürmekte zorlanan işsiz kardeşlerimizi, tam rahat edeceği yaşlarda borç krizi içinde debelenen emeklilerimizi bu yükten kurtarmak boynumuzun borcudur. Yine borçları bu durumda olan, düşük gelirle çalışan vatandaşlarımızın, ve öğrencilerimizin borçlarının en az yüzde 80’ini sileceğiz. Kalan borçlarını faizsiz 10 yıla kadar taksitle ödeyebilecekler. Ayrıca şehit ve gazi ailelerinin bu durumdaki tüm borçlarını sileceğiz. Türkiye Dayanışma Fonu için bir defalık harcayacağımız 8 milyar lira, 2018 bütçe harcamalarının yaklaşık yüzde 1’ine denk geliyor. Borç kaderiniz değil. Sileceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.