Bursa BDSO Çanakkale şehitlerini anıyor

Bursa BDSO Çanakkale şehitlerini anıyor
19.03.2019
A+
A-

Bursa BDSO bu hafta Can Atilla’nın “57. Alay Gelibolu Senfonisi” eseriyle Çanakkale Zaferi şehitlerini ve vatanı için can veren tüm Mehmetçikleri sahnesinde anıyor. Burak Tüzün’ün yöneteceği konserde, Soprano Angela Ahıskal ile viyolonsel sanatçısı Serdar Rasul solist olarak orkestraya eşlik ediyor.

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu hafta tarihin en büyük kahramanlık hikayelerinden biri olan “Çanakkale Zaferi” temasıyla sahneye çıkacak.

Tarih boyunca vatanı için kan dökmüş tüm Mehmetçikler anısına gerçekleştirilecek konserde, besteci ve keman sanatçısı Can Atilla’nın bestelediği “57. Alay Gelibolu Senfonisi” müzikseverlerle buluşacak. Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümüne özel olarak bestelenen, bir ağıt niteliği taşıyan ve adını savaşta tamamı şehit olan 57. Alay’dan alan eser, geçtiğimiz sene Londra’da gerçekleştirilen uluslararası prömiyerinde büyük ilgi görmüştü. Soprano Angela Ahıskal ve Bilkent Senfoni Orkestrası viyolonsel sanatçısı Serdar Rasul’un solist olarak yer alacağı konseri, ülkemizin başarı şeflerinden Burak Tüzün yönetecek.

21 Mart Perşembe akşamı saat 20.00’de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konserin biletleri; Sanat Cepte mobil uygulaması, BBDSO resmî web sitesi bursasenfoni.gov.trve biletiva.com’un yanı sıra Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu BBDSO Müdürlüğü Gişesi ve konser akşamı AKKM Merinos Gişesi’nden satın alınabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.