Konyalı iş adamından gelenekselleşen iftar buluşmaları

Konyalı iş adamından gelenekselleşen iftar buluşmaları
26.03.2024
A+
A-

Konyalı iş adamının gelenekselleşen iftar buluşmaları devam ediyor.

Bursa’da Konyalı iş adamı Recep Terzioğlu; doğduğu köyü, akrabalarını, hemşehrilerini ve çalışanlarını unutmadı.

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinin Tüfekçipınar Köyünden Bursa’ya uzanan güzel bir yaşam öyküsü sunan Melih Plastik Kalıp Metal Sanayi ve Ticaret Ltd Şti  Fabrikası Sahibi Recep Terzioğlu, her yıl geleneksel hale getirdiği iftar buluşmalarına bir yenisini daha ekledi.

Bursa’da yaşayan Konyalı iş adamı Terzioğlu; bir hafta içerisinde dört iftar organizasyonu gerçekleştirdi.

Önceki günlerde Konya Cihanbeyli Tüfekçipınar Köyünde iftar yemeği verdi. Terzioğlu, 200 kişinin katılım sağladığı iftar yemeğinde köylüleriyle hasret giderdi.

Akrabaları ile büyük bir masa etrafında iftar yemeğinde buluşan Recep Terzioğlu, dün de Bursa’da yaşayan Konyalılar ile Burkonder-Bursa Konyalılar Derneği organizasyonuyla bir araya geldi. 100 kişilik katılımın olduğu iftara siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katılım sağladı.

Burkonder Başkanı Musa Bozkurt, başkan yardımcısı Terzioğlu’na teşekkür etti.

En son olarak Melih Plastik çalışanlarına iftar yemeği verdiklerini belirten Recep Terzioğlu, ”Daha önce fabrikada iftar yemeği veriyorduk. Farklı bir ortamda işçilerimle bir araya gelmenin daha iyi olduğu anlaşıldı.” dedi.

Konyalı iş adamı Recep Terzioğlu

Recep Terzioğlu, “Hiçbir zaman nereden geldiğimi unutmadım. Doğduğum topraklara karşı büyük bir özlemim ve vefa borcum var. Hep bu bilinçle yaşadım. Sağ olsun köylülerim de bizleri en güzel şekilde ağırladı. Sohbet edip, hasret giderdik. Her yıl iftar sofrasında dostlarımla, hemşehrilerimle, akrabalarımla, köylülerimle ve işçilerimle bir araya geldik. Onlarla birlikte olmaktan son derece mutluluk duydum” açıklamasında bulundu.

Bursa’daki işlerinin yoğunluğu nedeniyle köyüne yeterince gidemediğini hatırlatan Terzioğlu, ancak hiçbir zaman köyünü unutmadığına vurgu yaptı.

Hemşehrilerine verdiği önemle de tanınan işadamı Recep Terzioğlu, Bursa Konyalılar Derneği aracılığıyla köyünde ya da Bursa’da yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan hemşehrilerine destek verdiklerini kaydetti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.